Το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας, έχει παραδοσιακά φαγητά εύκολα. Είναι και αργία, δεν θέλει κανείς να κλειστεί με τις ώρες στην κουζίνα – πρέπει να μείνει χρόνος και για το πέταγμα του χαρταετού! Ελιές, ταραμοσαλάτα –ταμάμ με τη λαγάνα– και χαλβάς του μπακάλη είναι εκ των ων ουκ άνευ. Από κει και πέρα, το «παζλ» συμπληρώνεται με όσπρια και θαλασσινά μαγειρεμένα στην κατσαρόλα ή στον φούρνο, αλλά και πολλά νόστιμα νηστίσιμα του τηγανιού, το οποίο καθώς συνδυάζει γρηγοράδα και νοστιμιά, όλο και βάζει την πινελιά του στο πλούσιο μενού της πρώτης μέρας της Σαρακοστής. Τηγανητά καλαμαράκια (σας έχουμε διάφορες ιδέες για μυρωδάτο κουρκούτι), γαρίδες και σουπιές, μύδια με χρυσαφένια κρούστα, αλλά και τηγανητά κουκιά (αν δεν τα έχετε δοκιμάσει αξίζει να τα επιχειρήσετε) είναι πρώτης τάξεως μεζέδες που τηρούν τα έθιμα της ημέρας. Και μετά είναι και οι κάθε λογής νηστίσιμοι κεφτέδες, που αρέσουν σε μικρούς και μεγάλους: φαβοκεφτέδες και ρεβυθοκεφτέδες, χταποδοκεφτέδες, ταραμοκεφτέδες… Κάντε τα ψώνια σας, κάντε τα πλάνα σας και την προετοιμασία σας και βγάλτε το τηγάνι από το ντουλάπι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΤι πίνουμε την Καθαρά Δευτέρα; Κρασιά για ταραμοσαλάτα και θαλασσινάΤι πίνουμε την Καθαρά Δευτέρα; Κρασιά για ταραμοσαλάτα και θαλασσινά

Δείτε εδώ 18 νηστίσιμους μεζέδες στο τηγάνι:

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών