Η ταραμοσαλάτα δεν είναι μόνο για την Καθαρά Δευτέρα. Μας αρέσει όλο τον χρόνο και την προτιμάμε με θαλασσινά και με ουζάκι. Ξέρετε, όμως, τι να προσέχετε όταν αγοράζετε τον ταραμά και φτιάχνετε μόνοι σας ταραμοσαλάτα;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚαθαρά Δευτέρα: 25 συνταγές για την αγαπημένη μας ΔευτέραΚαθαρά Δευτέρα: 25 συνταγές για την αγαπημένη μας Δευτέρα

5 πράγματα που πρέπει να ξέρετε για τον ταραμά:

  • Ο λευκός ταραμάς παρασκευάζεται από αυγά ψαριών (συνήθως βακαλάου) αλάτι και ζάχαρη. Την καλύτερη ποιότητα σε λευκό ταραμά δίνουν οι σκανδιναβικές χώρες.
  • Στην αγορά βρίσκουμε και κόκκινο ταραμά. Είναι υποδεέστερο προϊόν και γι’ αυτό είναι πολύ φθηνότερος από τον λευκό. Πρόκειται για ένα μείγμα από αυγά ψαριού (σε περιεκτικότητα μικρότερη από 15% επί του συνολικού προϊόντος), αμύλου και νερού. Ακόμη, περιέχει πολλά μη φυσικά συντηρητικά και χρωστικές ουσίες, οι οποίες του δίνουν τη χαρακτηριστική κοκκινωπή απόχρωση.
  • Στην αγορά βρίσκουμε επίσης σκευάσματα με την ονομασία «ταραμοπολτός». Αυτά περιέχουν αυγά ψαριού (σε περιεκτικότητα 70%), άμυλο (συνήθως άλευρα σόγιας σε ποσοστό 8%), αλάτι και ζάχαρη. Είναι φτηνότερος από τον λευκό ταραμά.
  • Αν υπολογίσουμε πως για μία ταραμοσαλάτα ή άλλη παρασκευή με ταραμά δεν θα χρειαστεί να αγοράσουμε περισσότερο από 150 γρ., αξίζει να πάρουμε τον αυθεντικό λευκό και όχι τα άλλα σκευάσματα.
  • Σε μεγάλες κεντρικές αγορές ενδέχεται να βρείτε και «ταραμόγλωσσα». Πρόκειται για το σάκο με τα αυγά του ψαριού (δηλ. τα αυγά καλυμμένα με τη φυσική τους μεμβράνη), παστωμένο και διατηρημένο στο λάδι. Κοστίζει λίγο περισσότερο από τον λευκό ταραμά, ωστόσο οι μερακλήδες θα το εκτιμήσουν, καθότι πρόκειται για ιδιαίτερη λιχουδιά. Προσοχή: η ταραμόγλωσσα δεν τρώγεται ως έχει – τη χρησιμοποιούμε αφού «σκίσουμε» τη μεμβράνη, όπως τον κλασικό ταραμά.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΤα αυγά ψαριών από το Α έως το Ω3Τα αυγά ψαριών από το Α έως το Ω3 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΣαρακοστή: 24 νηστίσιμες μακαρονάδες με θαλασσινάΣαρακοστή: 24 νηστίσιμες μακαρονάδες με θαλασσινά

Δείτε 13 μοναδικές συνταγές για ταραμοσαλάτα:

Άρθρα και Συνταγές με Καρότα

Άρθρα και Συνταγές με Κρεμμύδι

Άρθρα και Συνταγές με Παντζάρια

Άρθρα και Συνταγές με Ταραμάς

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Άρθρα και Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT