Οι βασικοί κανόνες της νηστείας θυμίζουν έως έναν βαθμό τις αρχές της μεσογειακής διατροφής, ενός από τους υγιεινότερους τύπους διατροφής στον κόσμο. Η αποχή από όλα τα ζωϊκά προϊόντα και η αυξημένη κατανάλωση φρούτων, λαχανικών, οσπρίων και θαλασσινών συμβάλλουν στην αποτοξίνωση του οργανισμού. Ο αποκλεισμός όμως, βασικών ομάδων τροφίμων (γαλακτοκομικών, ψαριών και κρέατος) από το διαιτολόγιο αυξάνει την πιθανότητα έλλειψης βασικών θρεπτικών συστατικών με σημαντικότερο τις πρωτεΐνες. Η επαρκής πρόσληψη πρωτεΐνης είναι υπεύθυνη για την ομαλή ανάπτυξη και τη διατήρηση του μυϊκού ιστού. Εναλλακτικές πηγές πρόσληψης πρωτεϊνών είναι τα θαλασσινά που αποτελούν πηγή πρωτεϊνών υψηλής βιολογικής αξίας, ανάλογης με εκείνη του κρέατος, ενώ παράλληλα προσφέρουν ποσότητες σιδήρου και βιταμίνης Β12.

Ένας απολαυστικός τρόπος για να φάμε θαλασσινά είναι να τα μαγειρέψουμε με ζυμαρικά, φαντασία να έχουμε και διάθεση να πειραματιστούμε. Για παράδειγμα, τα σπαγγέτι μπορούν να μεταφορφωθούν σε μία πεντανόστιμη και γρήγορη γαριδομακαρονάδα, τα χοντρά μακαρόνια σε ένα πρωτότυπο νηστίσιμο παστίτσιο με «μπολονέζ» χταποδιού και το κουσκούς σε ένα γευστικό πιάτο με κυδώνια και βερμούτ.

Δείτε εδώ 12 συνταγές για μακαρονάδες με θαλασσινά:

 

Άρθρα και Συνταγές με Γαρίδες

Άρθρα και Συνταγές με Ζυμαρικά

Άρθρα και Συνταγές με Θαλασσινά

Άρθρα και Συνταγές με Καλαμάρι / Θράψαλο

Άρθρα και Συνταγές με Κους κους

Άρθρα και Συνταγές με Κυδώνια / Όστρακα

Άρθρα και Συνταγές με Σουπιές

Άρθρα και Συνταγές με Ταραμάς

Άρθρα και Συνταγές με Χταπόδι

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών