Υλικά
Μερίδες: 12Διαδικασία
- Για την αλμυρή πίτα με πικάντικη μαρμελάδα, ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί (εκτός από τη μαρμελάδα) στον κάδο του μίξερ με το φτερό ή με τα χέρια μας, μέχρι να ενωθούν σε ζύμη (δεν θέλει πολλή ώρα).
- Παίρνουμε τα 2/3 της ζύμης και τα βάζουμε μέσα σε ένα μακρόστενο τσέρκι (με διαστάσεις περίπου 8 x 24 εκ.) ή σε ένα στρογγυλό (διαμέτρου 24 εκ.).
- Πιέζουμε με την παλάμη μας τη ζύμη της αλμυρής πίτας να απλώσει, καλύπτοντας όλη την επιφάνεια του σκεύους.
- Απλώνουμε την πικάντικη μαρμελάδα, αφήνοντας 1 εκ. κενό από τις άκρες.
- Ανοίγουμε την υπόλοιπη ζύμη της αλμυρής πίτας με τον πλάστη σε φύλλο, στο σχήμα και στο μέγεθος τους σκεύους. Το απλώνουμε πάνω από τη μαρμελάδα.
- Τρυπάμε με πιρούνι την επιφάνεια της αλμυρής πίτας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για 1 ώρα.
- Αφήνουμε την αλμυρή πίτα με πικάντικη μαρμελάδα να κρυώσει.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 177.