ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΑλμυρή τάρτα με ξερά σύκα και γραβιέραΑλμυρή τάρτα με ξερά σύκα και γραβιέρα

Υλικά

Μερίδες: 12

Διαδικασία

  1. Για την αλμυρή πίτα με πικάντικη μαρμελάδα, ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί (εκτός από τη μαρμελάδα) στον κάδο του μίξερ με το φτερό ή με τα χέρια μας, μέχρι να ενωθούν σε ζύμη (δεν θέλει πολλή ώρα).
  2. Παίρνουμε τα 2/3 της ζύμης και τα βάζουμε μέσα σε ένα μακρόστενο τσέρκι (με διαστάσεις περίπου 8 x 24 εκ.) ή σε ένα στρογγυλό (διαμέτρου 24 εκ.).
  3. Πιέζουμε με την παλάμη μας τη ζύμη της αλμυρής πίτας να απλώσει, καλύπτοντας όλη την επιφάνεια του σκεύους.
  4. Απλώνουμε την πικάντικη μαρμελάδα, αφήνοντας 1 εκ. κενό από τις άκρες.
  5. Ανοίγουμε την υπόλοιπη ζύμη της αλμυρής πίτας με τον πλάστη σε φύλλο, στο σχήμα και στο μέγεθος τους σκεύους. Το απλώνουμε πάνω από τη μαρμελάδα.
  6. Τρυπάμε με πιρούνι την επιφάνεια της αλμυρής πίτας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για 1 ώρα.
  7. Αφήνουμε την αλμυρή πίτα με πικάντικη μαρμελάδα να κρυώσει.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 177.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Άρθρα και Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών