20'
προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 35'
Υλικά
Μερίδες: για 6 μερίδεςΔιαδικασία
- Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά μαζί, χρησιμοποιώντας ξύλινη κουτάλα.
- Δεν χρησιμοποιούμε το σύρμα γιατί δεν θέλουμε να εγκλωβίσουμε αέρα στο μείγμα.
- "Χτυπάμε"όλα τα υλικά πολύ καλά με την κουτάλα για αρκετά λεπτά μέχρι να προκύψει ένας παχύρρευστος χυλός.
- Έχει την ιδανική πυκνότητα όταν σέρνοντας την κουτάλα στον πάτο του μπολ, δημιουργείται δρόμος που δεν κλείνει αμέσως.
- Αν χρειαστεί, διορθώνουμε προσθέτοντας λίγο αλεύρι ή λίγο νερό.
- Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 10 λεπτά.
- Στο μεταξύ, σε μια κατσαρόλα βάζουμε να βράσουν 3 λίτρα νερό.
- Όταν κοχλάσει έντονα το νερό, βάζουμε τη ζύμη σε ένα σουρωτήρι με χοντρές τρύπες και πιέζουμε με μια σπάτουλα έτσι ώστε να πέφτει η ζύμη μέσα στο νερό.
- Άλλος τρόπος είναι να απλώσουμε τη ζύμη σε επιφάνεια κοπής και να κόβουμε μικρά κομματάκια με μια σπάτουλα ή ένα φαρδύ μαχαίρι. Αν έχουμε το δικό εργαλείο, χρησιμοποιούμε αυτό για να τα φτιάξουμε τα σπέτζλε μας. Τα σπέτζλε είναι έτοιμα όταν ανέβουν στην επιφάνεια του νερού (θα χρειαστούν 5-6 λεπτά).
- Προσοχή: Βράζουμε τα ζυμαρικά σε 2-3 δόσεις, ώστε να έχουν χώρο στην κατσαρόλα και να μην κολλήσουν μεταξύ τους.
- Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα.
- Μια απολαυστική κλασική συνταγή είναι να τα περάσουμε μετά στο τηγάνι με λίγο βούτυρο και ένα μυρωδικό της αρεσκείας μας.