20' προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 35'

Υλικά

Μερίδες: για 6 μερίδες

Διαδικασία

  1. Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά μαζί, χρησιμοποιώντας ξύλινη κουτάλα.
  2. Δεν χρησιμοποιούμε το σύρμα γιατί δεν θέλουμε να εγκλωβίσουμε αέρα στο μείγμα.
  3. "Χτυπάμε"όλα τα υλικά πολύ καλά με την κουτάλα για αρκετά λεπτά μέχρι να προκύψει ένας παχύρρευστος χυλός.
  4. Έχει την ιδανική πυκνότητα όταν σέρνοντας την κουτάλα στον πάτο του μπολ, δημιουργείται δρόμος που δεν κλείνει αμέσως.
  5. Αν χρειαστεί, διορθώνουμε προσθέτοντας λίγο αλεύρι ή λίγο νερό.
  6. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 10 λεπτά.
  7. Στο μεταξύ, σε μια κατσαρόλα βάζουμε να βράσουν 3 λίτρα νερό.
  8. Όταν κοχλάσει έντονα το νερό, βάζουμε τη ζύμη σε ένα σουρωτήρι με χοντρές τρύπες και πιέζουμε με μια σπάτουλα έτσι ώστε να πέφτει η ζύμη μέσα στο νερό.
  9. Άλλος τρόπος είναι να απλώσουμε τη ζύμη σε επιφάνεια κοπής και να κόβουμε μικρά κομματάκια με μια σπάτουλα ή ένα φαρδύ μαχαίρι. Αν έχουμε το δικό εργαλείο, χρησιμοποιούμε αυτό για να τα φτιάξουμε τα σπέτζλε μας. Τα σπέτζλε είναι έτοιμα όταν ανέβουν στην επιφάνεια του νερού (θα χρειαστούν 5-6 λεπτά).
  10. Προσοχή: Βράζουμε τα ζυμαρικά σε 2-3 δόσεις, ώστε να έχουν χώρο στην κατσαρόλα και να μην κολλήσουν μεταξύ τους.
  11. Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα.
  12. Μια απολαυστική κλασική συνταγή είναι να τα περάσουμε μετά στο τηγάνι με λίγο βούτυρο και ένα μυρωδικό της αρεσκείας μας.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Αυγά

Άρθρα και Συνταγές με Γάλα

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Άρθρα και Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών