10' προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 30 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 2

Διαδικασία

  1. Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα μικρό σκεύος και προσθέτουμε το μπαχαρικό, ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει καλά.
  2. Σε ένα βαθύ τηγάνι, σε δυνατή φωτιά, βάζουμε το κρέας με λίγες κουταλιές νερό και το σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς, για 6-7 λεπτά.
  3. Προσθέτουμε το λάδι και το κρεμμύδι και τα σοτάρουμε όλα μαζί, μέχρι να μαραθεί το κρεμμύδι, για 2-3 λεπτά.
  4. Ρίχνουμε την ντομάτα και το αλάτι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα, μέχρι να μαραθεί και να βγάλει τα υγρά της.
  5. Προσθέτουμε στο τηγάνι την πιπεριά, ανακατεύουμε μια δυο φορές και περιχύνουμε με το αρωματισμένο βούτυρο.
  6. Σερβίρουμε με αραβικές πίτες, ψωμί ή ένα λευκό πιλάφι.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 162.

Συνταγές με Μοσχάρι

Συνταγές με Ντομάτα

Συνταγές με Πιπεριές

Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών