10'
προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 30'
Υλικά
Μερίδες: 2Διαδικασία
- Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα μικρό σκεύος και προσθέτουμε το μπαχαρικό, ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει καλά.
- Σε ένα βαθύ τηγάνι, σε δυνατή φωτιά, βάζουμε το κρέας με λίγες κουταλιές νερό και το σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς, για 6-7 λεπτά.
- Προσθέτουμε το λάδι και το κρεμμύδι και τα σοτάρουμε όλα μαζί, μέχρι να μαραθεί το κρεμμύδι, για 2-3 λεπτά.
- Ρίχνουμε την ντομάτα και το αλάτι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα, μέχρι να μαραθεί και να βγάλει τα υγρά της.
- Προσθέτουμε στο τηγάνι την πιπεριά, ανακατεύουμε μια δυο φορές και περιχύνουμε με το αρωματισμένο βούτυρο.
- Σερβίρουμε με αραβικές πίτες, ψωμί ή ένα λευκό πιλάφι.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 162.