10' προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 30'

Υλικά

Μερίδες: 2

Διαδικασία

  1. Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα μικρό σκεύος και προσθέτουμε το μπαχαρικό, ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει καλά.
  2. Σε ένα βαθύ τηγάνι, σε δυνατή φωτιά, βάζουμε το κρέας με λίγες κουταλιές νερό και το σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς, για 6-7 λεπτά.
  3. Προσθέτουμε το λάδι και το κρεμμύδι και τα σοτάρουμε όλα μαζί, μέχρι να μαραθεί το κρεμμύδι, για 2-3 λεπτά.
  4. Ρίχνουμε την ντομάτα και το αλάτι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα, μέχρι να μαραθεί και να βγάλει τα υγρά της.
  5. Προσθέτουμε στο τηγάνι την πιπεριά, ανακατεύουμε μια δυο φορές και περιχύνουμε με το αρωματισμένο βούτυρο.
  6. Σερβίρουμε με αραβικές πίτες, ψωμί ή ένα λευκό πιλάφι.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 162.

Άρθρα και Συνταγές με Μοσχάρι

Άρθρα και Συνταγές με Ντομάτα

Άρθρα και Συνταγές με Πιπεριές

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών