H Caprese είναι ένα ναπολιτάνικο υγρό κέικ σοκολάτας, το οποίο έχει ως βάση το αμύγδαλο. Στη δική μας παραλλαγή το εμπλουτίζουμε με βρασμένες και πολτοποιημένες φλούδες από μανταρίνια, αλλά και χυμό πορτοκαλιού, τα οποία το κάνουν πιο υγρό και μαλακό. Χρησιμοποιούμε επίσης λευκή αντί για μαύρη σοκολάτα, την οποία δεν θα αντιληφθείτε στη γεύση, ωστόσο δίνει στο κέικ περισσότερη λιπαρότητα και βουτυράτη υφή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κέικ μανταρινιούΚέικ μανταρινιού
45' προετοιμασία
1 ώρα ψήσιμο
20' αναμονή
Σύνολο: 2 ώρες και 5'

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε caprese με μανταρίνι, αρχικά, πλένουμε τις φλούδες από τα μανταρίνια και τις βάζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό.
  2. Τις βράζουμε σε χαμηλή φωτιά έως ότου μαλακώσουν (δοκιμάζουμε να τις τρυπήσουμε με ένα πιρούνι – θα πρέπει να τις διαπερνά με ευκολία).
  3. Τις βγάζουμε από την κατσαρόλα και, αφού κρυώσουν, τις πολτοποιούμε στο μπλέντερ μαζί με το 1/3 της ζάχαρης, μέχρι να γίνουν πολτός.
  4. Αδειάζουμε, τον πολτό, σε ένα μπολ και προσθέτουμε τον χυμό πορτοκαλιού, την υπόλοιπη άχνη ζάχαρη, τα αυγά, την αμυγδαλόσκονη, το μπέικιν πάουντερ και το κορν φλάουρ. Ανακατεύουμε καλά.
  5. Στο τέλος προσθέτουμε τη λιωμένη και ζεστή σοκολάτα.
  6. Μόλις ομογενοποιηθεί το μείγμα, το αδειάζουμε σε μια βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα διαμέτρου 18 εκ. (αν θέλουμε να αποφύγουμε εντελώς τη γλουτένη, δεν αλευρώνουμε τη φόρμα, απλώς στρώνουμε στον πυθμένα της ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί).
  7. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 45 λεπτά με 1 ώρα (δοκιμάζουμε με ένα μαχαίρι στα 45 λεπτά και, αν βγει λερωμένο με νωπή ζύμη, συνεχίζουμε το ψήσιμο).
  8. Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει και, αν θέλουμε, το πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Μυστικά

Μπορούμε να διπλασιάσουμε τη δόση (το μπέικιν πάουντερ θα παραμείνει 1 κουτ. γλυκού) αν θέλουμε να φτιάξουμε το γλυκό σε φόρμα διαμέτρου 24 εκ./για 12 μερίδες.

Άρθρα και Συνταγές με Αμύγδαλα

Άρθρα και Συνταγές με Μανιτάρια

Άρθρα και Συνταγές με Σοκολάτα

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών