ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΧοιρινό πρασοσέλινο (βίντεο)Χοιρινό πρασοσέλινο (βίντεο)
20' προετοιμασία
1 ώρα μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 20'

Υλικά

Μερίδες: 20 μικρά μπολάκια

Για το χοιρινό

Για το πρασοσέλινο

Για το αυγολέμονο

Για το σερβίρισμα

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε το χοιρινό πρασοσέλινο, ξεκινάμε ζεσταίνοντας σε μια κατσαρόλα το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμύδια με τις δάφνες και το θυμάρι, μέχρι να μαραθεί. Ρίχνουμε το χοιρινό και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά, γυρίζοντάς τα τακτικά.
  2. Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε για 1-2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και ρίχνουμε τον ζωμό, τον χυμό, το αλάτι και το πιπέρι. Δυναμώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να πάρει μία βράση, ξαφρίζοντας.
  3. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 30 λεπτά, ή όσο χρειαστεί για να μαλακώσει το κρέας. Με μια κουτάλα βγάζουμε μια δυο δόσεις από το υγρό της κατσαρόλας και το διατηρούμε κατά μέρος, ζεστό, για το αυγολέμονο.

Πρασοσέλινο

  1. Παράλληλα, σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα πράσα με τα καρότα για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαραθούν.
  2. Προσθέτουμε το σέλινο, το αλάτι, το πιπέρι και τον ζωμό και αφήνουμε να πάρει μία βράση. Μετριάζουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για περίπου 30-40 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα πράσα και να μελώσει το φαγητό. Αποσύρουμε από τη φωτιά.

Αυγολέμονο

  1. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα ασπράδια με το σύρμα μέχρι να γίνουν μαρέγκα.
  2. Προσθέτουμε τους κρόκους και ανακατεύουμε με ελαστική σπάτουλα, με απαλές κινήσεις, μέχρι να ενσωματωθούν.
  3. Διαλύουμε το κορν φλάουρ στον χυμό λεμονιού, τον ρίχνουμε στη μαρέγκα και ανακατεύουμε.
  4. Προσθέτουμε σταδιακά το υγρό που κρατήσαμε κατά μέρος, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι το αυγολέμονο να ζεσταθεί. Το αδειάζουμε στην κατσαρόλα με το κρέας και ανακατεύουμε απαλά.

Σερβίρισμα

  1. Μοιράζουμε το πρασοσέλινο σε μικρά μπολάκια και από πάνω βάζουμε τα κομμάτια χοιρινού. Περιχύνουμε με αυγολέμονο και ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 201.

Άρθρα και Συνταγές με Πράσα

Άρθρα και Συνταγές με Χοιρινό

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών