25' προετοιμασία
1 ώρα ψήσιμο
1 ώρα αναμονή
Σύνολο: 2 ώρες και 25'

Υλικά

Μερίδες: 16

Διαδικασία

  1. Για την φανουρόπιτα με ταχίνι, χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα του μίξερ το ταχίνι με την κρυσταλλική ζάχαρη για 4 λεπτά.
  2. Προσθέτουμε το νερό και τον χυμό πορτοκαλιού, συνεχίζοντας το χτύπημα για 3 λεπτά.
  3. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C.
  4. Χαμηλώνουμε πολύ την ταχύτητα και ρίχνουμε σιγά-σιγά το ξύσμα, την κανέλα, το μπέικιν πάουντερ και το αλεύρι.
  5. Όταν έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα, σταματάμε το μίξερ και ενσωματώνουμε τις σταφίδες και τα καρύδια, ανακατεύοντας με μια σπάτουλα.
  6. Αλείφουμε με το λάδι από το ταχίνι ένα στρογγυλό ταψί διαμέτρου 30 - 32 εκ.
  7. Απλώνουμε ομοιόμορφα στο ταψί το μείγμα και το ψήνουμε στον φούρνο για 1 ώρα.
  8. Αφήνουμε τη φανουρόπιτα να κρυώσει εκτός φούρνου για τουλάχιστον 1 ώρα, προτού την πασπαλίσουμε με άχνη.

Μυστικά

Για να σκορπιστούν οι σταφίδες και τα καρύδια σε όλη την πίτα και να μην σταθούν στον πάτο, πριν τα προσθέσουμε στο μείγμα, τα ανακατεύουμε σε ένα μπολ με 1 κουταλιά από το αλεύρι.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 2.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Σταφίδες

Άρθρα και Συνταγές με Ταχίνι

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών