ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΡιγκατόνι σπεντζοφάιΡιγκατόνι σπεντζοφάι

 

15' προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 45'

Υλικά

Μερίδες: 4-6

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε φουρνιστά ριγκατόνι με κιμά και κασέρι, αρχικά βράζουμε, σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, τα ριγκατόνι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  2. Στη συνέχεια, τα στραγγίζουμε.
  3. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C, στη λειτουργία του αέρα.
  4. Παράλληλα, σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά.
  5. Έπειτα, σοτάρουμε τον κιμά με το κρεμμύδι, την πάπρικα και αλατοπίπερο για 3-4 λεπτά, ανακατεύοντας, μέχρι να ροδίσει και να γίνει σπυρωτός.
  6. Ρίχνουμε το κρασί και αφήνουμε 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  7. Προσθέτουμε την ντομάτα.
  8. Μαγειρεύουμε για 4-5 λεπτά, μέχρι να δέσει ελαφρώς η σάλτσα.
  9. Ρίχνουμε τα ριγκατόνι και τον μαϊντανό, ανακατεύουμε καλά και αδειάζουμε το όλον σε μέτριο ταψί.
  10. Στρώνουμε την επιφάνεια με μια σπάτουλα και πασπαλίζουμε με το τριμμένο κασέρι.
  11. Ψήνουμε για 15 λεπτά ή μέχρι να λιώσει το κασέρι και να ροδίσει στην επιφάνεια.

Ένα cοmfort Αγιωργίτικο.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 214.

Άρθρα και Συνταγές με Μοσχαρίσιος κιμάς

Άρθρα και Συνταγές με Ντομάτα

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών