Ελαφρύ γιουβέτσι με λαχανικά της εποχής και κοτόπουλο.

10' προετοιμασία
25' μαγείρεμα
Σύνολο: 35 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κοτόπουλο για περίπου 4 - 5 λεπτά, μέχρι να ροδίσει. Το βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε ένα σκεύος. Στην ίδια κατσαρόλα και στο ίδιο λάδι σοτάρουμε το κρεμμύδι, τα φασολάκια, τα σπαράγγια και το κριθαράκι για περίπου άλλα 2 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς και να λαδωθούν καλά. Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε το δεντρολίβανο και 1½ λίτρο ζεστό νερό και μαγειρεύουμε για περίπου 10 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά με ξύλινη κουτάλα. Προσθέτουμε το κοτόπουλο και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 10 - 13 λεπτά (αν βάλουμε φιλέτο από μπούτι κοτόπουλου, μαγειρεύουμε 2 λεπτά παραπάνω), μέχρι να μαλακώσει το κριθαράκι και να απορροφήσει τα υγρά. Προσθέτουμε το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, ανακατεύουμε απαλά και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  2. Στο ποτήρι μας: Ενα παλαιωμένο Σαββατιανό.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών