ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΓιουβέτσι κατσαρολάτο με κοτόπουλο και δεντρολίβανοΓιουβέτσι κατσαρολάτο με κοτόπουλο και δεντρολίβανο
10' προετοιμασία
25' μαγείρεμα
Σύνολο: 35'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε το γιουβέτσι κατσαρόλας με κοτόπουλο και σπαράγγια, ξεκινάμε ζεσταίνοντας σε μια φαρδιά κατσαρόλα το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κοτόπουλο για περίπου 4 - 5 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
  2. Το βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε ένα σκεύος. Στην ίδια κατσαρόλα και στο ίδιο λάδι σοτάρουμε το κρεμμύδι, τα φασολάκια, τα σπαράγγια και το κριθαράκι για περίπου άλλα 2 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς και να λαδωθούν καλά. Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε το δεντρολίβανο και 1½ λίτρο ζεστό νερό και μαγειρεύουμε για περίπου 10 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά με ξύλινη κουτάλα.
  3. Προσθέτουμε το κοτόπουλο και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 10 - 13 λεπτά (αν βάλουμε φιλέτο από μπούτι κοτόπουλου, μαγειρεύουμε 2 λεπτά παραπάνω), μέχρι να μαλακώσει το κριθαράκι και να απορροφήσει τα υγρά.
  4. Προσθέτουμε το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, ανακατεύουμε απαλά και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Ενα παλαιωμένο Σαββατιανό.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 120.

Άρθρα και Συνταγές με Κοτόπουλο

Άρθρα και Συνταγές με Κριθαράκι

Άρθρα και Συνταγές με Σπαράγγια

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών