Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε το γιουβέτσι κατσαρόλας με κοτόπουλο και σπαράγγια, ξεκινάμε ζεσταίνοντας σε μια φαρδιά κατσαρόλα το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κοτόπουλο για περίπου 4 - 5 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
- Το βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε ένα σκεύος. Στην ίδια κατσαρόλα και στο ίδιο λάδι σοτάρουμε το κρεμμύδι, τα φασολάκια, τα σπαράγγια και το κριθαράκι για περίπου άλλα 2 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς και να λαδωθούν καλά. Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε το δεντρολίβανο και 1½ λίτρο ζεστό νερό και μαγειρεύουμε για περίπου 10 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά με ξύλινη κουτάλα.
- Προσθέτουμε το κοτόπουλο και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 10 - 13 λεπτά (αν βάλουμε φιλέτο από μπούτι κοτόπουλου, μαγειρεύουμε 2 λεπτά παραπάνω), μέχρι να μαλακώσει το κριθαράκι και να απορροφήσει τα υγρά.
- Προσθέτουμε το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, ανακατεύουμε απαλά και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Ενα παλαιωμένο Σαββατιανό.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 120.