ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚοτόπουλο γιουβέτσι στην κατσαρόλα με έτοιμο πέστο βασιλικούΚοτόπουλο γιουβέτσι στην κατσαρόλα με έτοιμο πέστο βασιλικού
20' προετοιμασία
25' μαγείρεμα
Σύνολο: 45'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε γιουβέτσι κατσαρολάτο με κοτόπουλο και δεντρολίβανο, αρχικά αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο.
  2. Στη συνέχεια, το βάζουμε σε ένα πιάτο και το αφήνουμε στο ψυγείο, μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε.
  3. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε το κρεμμύδι, λίγο αλάτι, τη δάφνη, το μπαχάρι και το σκόρδο και τα σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά, χωρίς λάδι, ανακατεύοντας συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα.
  4. Μόλις αρχίσει να κολλάει το κρεμμύδι, δηλαδή μετά από περίπου 1 λεπτό, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 3 λεπτά.
  5. Προσθέτουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου και τα ροδίζουμε και από τις δύο πλευρές, για 3 - 4 λεπτά συνολικά.
  6. Σβήνουμε με το ούζο ή το κρασί και, όταν εξατμιστεί, προσθέτουμε την ντομάτα.
  7. Αφήνουμε το φαγητό να πάρει βράση και προσθέτουμε το κριθαράκι, λίγο αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και το δεντρολίβανο (ή τη μαντζουράνα ή τη ρίγανη). Ανακατεύουμε καλά.
  8. Προσθέτουμε τα 2/3 του ζωμού ή του νερού.
  9. Χαμηλώνουμε τη φωτιά στη χαμηλότερη βαθμίδα της εστίας μας και σιγομαγειρεύουμε με σκεπασμένη την κατσαρόλα για περίπου 15 λεπτά, ανακατεύοντας πότε-πότε και προσθέτοντας υγρό, αν και όταν χρειάζεται, μέχρι να γίνει το κριθαράκι.
  10. Αφαιρούμε τα δαφνόφυλλα.
  11. Πασπαλίζουμε, αν θέλουμε, με ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε, το γιουβέτσι κατσαρολάτο με κοτόπουλο και δεντροίβανο, αμέσως και συνοδεύουμε με ζυμαρικό.

Ένα φρουτώδες Αγιωργίτικο.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 46.

Άρθρα και Συνταγές με Κοτόπουλο

Άρθρα και Συνταγές με Κριθαράκι

Άρθρα και Συνταγές με Ντομάτα

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών