ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΔίχρωμη τούρτα με μπισκότα πτι μπερΔίχρωμη τούρτα με μπισκότα πτι μπερ
1 ώρα προετοιμασία
50' ψήσιμο
8 ώρες αναμονή
Σύνολο: 9 ώρες και 50'

Υλικά

Μερίδες: 24

Κέικ

Διαδικασία

  1. Για την τέλεια τούρτα σοκολάτας ξεκινάμε και βάζουμε τις ψιλοκομμένες κουβερτούρες σε ένα μεγάλο μπολ.
  2. Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος σε μια κατσαρόλα και την τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά.
  3. Λίγο πριν πάρει βράση, την αποσύρουμε από τη φωτιά, την αδειάζουμε πάνω από τις κουβερτούρες και περιμένουμε 1 λεπτό να λιώσουν λίγο.
  4. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσουν εντελώς οι κουβερτούρες και να έχουμε ένα λείο, καλά ομογενοποιημένο, σοκολατένιο μείγμα (γκανάς).
  5. Βάζουμε την γκανάς στο ψυγείο μέχρι να φτιάξουμε το κέικ.
  6. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170° C στον αέρα.
  7. Λιώνουμε σε ένα κατσαρολάκι, σε σιγανή φωτιά, το βούτυρο με την κουβερτούρα και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  8. Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη να ασπρίσουν και προσθέτουμε το μείγμα της σοκολάτας ανακατεύοντας απαλά.
  9. Ενσωματώνουμε το αλεύρι.
  10. Ντύνουμε τρεις φόρμες διαμέτρου 20 εκ. με λαδόκολλα και μοιράζουμε εκεί το μείγμα.
  11. Ψήνουμε (αν γίνεται ταυτόχρονα) για 50 λεπτά.
  12. Ξεφορμάρουμε τα κέικ και τα αφήνουμε να κρυώσουν για 2 ώρες.
  13. Κόβουμε την επιφάνεια των κέικ για να ισιώσουν.
  14. Βάζουμε το ένα κέικ σε μια πιατέλα και απλώνουμε πάνω του το 1/3 της γκανάς.
  15. Τοποθετούμε από πάνω ένα κέικ και μία στρώση γκανάς.
  16. Κάνουμε το ίδιο με το τελευταίο κέικ.
  17. Βάζουμε την τούρτα στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες και γαρνίρουμε κατά βούληση.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 22.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Κρέμα Γάλακτος

Άρθρα και Συνταγές με Σοκολάτα

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών