«Pachadi» είναι όρος που χρησιμοποιείται στη νότια Ινδία για να δηλώσει ένα συνοδευτικό με βάση το γιαούρτι. Ταιριάζει εξαιρετικά με το biryani και το pulao (πιλάφι), σερβίρεται όμως και με πολλά άλλα πιάτα, λόγω της καταπραϋντικής αίσθησης του γιαουρτιού.

5' προετοιμασία
5' μαγείρεμα
Σύνολο: 10 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Ζεσταίνουµε σε µέτρια φωτιά το λάδι σε ένα κατσαρολάκι, προσθέτουµε τους σπόρους µουστάρδας και τα τσίλι, σκεπάζουµε και ανακινούµε το σκεύος µέχρι οι σπόροι να αρχίσουν να σκάνε. Κατεβάζουµε από τη φωτιά και αµέσως προσθέτουµε ανακατεύοντας τη σκόνη σκόρδου.
  2. Χτυπάµε το γιαούρτι για να διαλύσουµε τυχόν σβόλους και το αναµειγνύουµε µε το τριµµένο καρότο. Προσθέτουµε το µείγµα των µπαχαρικών µαζί µε το λάδι, αλατίζουµε και γαρνίρουµε µε τα φύλλα κόλιανδρου ή µαϊντανού.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών