«Pachadi» είναι όρος που χρησιμοποιείται στη νότια Ινδία για να δηλώσει ένα συνοδευτικό με βάση το
5'
προετοιμασία
5' μαγείρεμα
Σύνολο: 10'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε καρότο με γιαούρτι και τσίλι, αρχικά ζεσταίνουµε, σε µέτρια φωτιά, το λάδι σε ένα κατσαρολάκι.
- Προσθέτουµε τους σπόρους µουστάρδας και τα τσίλι.
- Στη συνέχεια, σκεπάζουµε και ανακινούµε το σκεύος µέχρι οι σπόροι να αρχίσουν να σκάνε.
- Κατεβάζουµε από τη φωτιά και αµέσως προσθέτουµε ανακατεύοντας τη σκόνη σκόρδου.
- Χτυπάµε το γιαούρτι για να διαλύσουµε τυχόν σβόλους και το αναµειγνύουµε µε το τριµµένο καρότο.
- Προσθέτουµε το µείγµα των µπαχαρικών µαζί µε το λάδι.
- Αλατίζουµε, το καρότο με γιαούρτι και τσίλι, και γαρνίρουµε µε τα φύλλα κόλιανδρου ή µαϊντανού.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στις συλλεκτικές εκδόσεις του Γαστρονόμου «Κουζίνες του κόσμου: Ινδία».