ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΣαλάτα λάχανο-καρότο με πορτοκάλι και ντρέσινγκ γιαουρτιού με πάπρικαΣαλάτα λάχανο-καρότο με πορτοκάλι και ντρέσινγκ γιαουρτιού με πάπρικα «Pachadi» είναι όρος που χρησιμοποιείται στη νότια Ινδία για να δηλώσει ένα συνοδευτικό με βάση το γιαούρτι.

5' προετοιμασία
5' μαγείρεμα
Σύνολο: 10'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε καρότο με γιαούρτι και τσίλι, αρχικά ζεσταίνουµε, σε µέτρια φωτιά, το λάδι σε ένα κατσαρολάκι.
  2. Προσθέτουµε τους σπόρους µουστάρδας και τα τσίλι.
  3. Στη συνέχεια, σκεπάζουµε και ανακινούµε το σκεύος µέχρι οι σπόροι να αρχίσουν να σκάνε.
  4. Κατεβάζουµε από τη φωτιά και αµέσως προσθέτουµε ανακατεύοντας τη σκόνη σκόρδου.
  5. Χτυπάµε το γιαούρτι για να διαλύσουµε τυχόν σβόλους και το αναµειγνύουµε µε το τριµµένο καρότο.
  6. Προσθέτουµε το µείγµα των µπαχαρικών µαζί µε το λάδι.
  7. Αλατίζουµε, το καρότο με γιαούρτι και τσίλι, και γαρνίρουµε µε τα φύλλα κόλιανδρου ή µαϊντανού.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στις συλλεκτικές εκδόσεις του Γαστρονόμου «Κουζίνες του κόσμου: Ινδία».

Άρθρα και Συνταγές με Γιαούρτι

Άρθρα και Συνταγές με Καρότα

Άρθρα και Συνταγές με Σκόρδο

Άρθρα και Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT