20'
προετοιμασία
Σύνολο: 20'
Υλικά
Μερίδες: 6-8Διαδικασία
- Για τη σαλάτα λάχανο-καρότο με πορτοκάλι και ντρέσινγκ γιαουρτιού με πάπρικα ξεκινάμε προθερμαίνοντας τον φούρνο στους 150° C και στρώνουμε ένα ταψάκι με λαδόκολλα.
- Απλώνουμε τα αμύγδαλα σε μία στρώση και τα ψήνουμε για 15 λεπτά, μέχρι να καβουρδιστούν.
- Τα αδειάζουμε στον κάδο του πολυκόφτη και τα χοντροθρυμματίζουμε. Προσέχουμε να μην τα κάνουμε σκόνη, αλλά μικρά κομματάκια, ώστε να τα νιώθουμε «στο δόντι».
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι με το λάδι, το σκόρδο, τις πάπρικες, το πετιμέζι και τους χυμούς των εσπεριδοειδών.
- Σε μια σαλατιέρα ανακατεύουμε το λάχανο με το καρότο και το πορτοκάλι και αλατοπίπερο.
- Περιχύνουμε με το ντρέσινγκ γιαουρτιού, σκορπίζουμε το αμύγδαλο και σερβίρουμε.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 129.