ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΣαλάτα με κόκκινο λάχανο, ξινόμηλο, κουκουνάρι και ξερά σύκαΣαλάτα με κόκκινο λάχανο, ξινόμηλο, κουκουνάρι και ξερά σύκα
20' προετοιμασία
Σύνολο: 20'

Υλικά

Μερίδες: 6-8

Διαδικασία

  1. Για τη σαλάτα λάχανο-καρότο με πορτοκάλι και ντρέσινγκ γιαουρτιού με πάπρικα ξεκινάμε προθερμαίνοντας τον φούρνο στους 150° C και στρώνουμε ένα ταψάκι με λαδόκολλα.
  2. Απλώνουμε τα αμύγδαλα σε μία στρώση και τα ψήνουμε για 15 λεπτά, μέχρι να καβουρδιστούν.
  3. Τα αδειάζουμε στον κάδο του πολυκόφτη και τα χοντροθρυμματίζουμε. Προσέχουμε να μην τα κάνουμε σκόνη, αλλά μικρά κομματάκια, ώστε να τα νιώθουμε «στο δόντι».
  4. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι με το λάδι, το σκόρδο, τις πάπρικες, το πετιμέζι και τους χυμούς των εσπεριδοειδών.
  5. Σε μια σαλατιέρα ανακατεύουμε το λάχανο με το καρότο και το πορτοκάλι και αλατοπίπερο.
  6. Περιχύνουμε με το ντρέσινγκ γιαουρτιού, σκορπίζουμε το αμύγδαλο και σερβίρουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 129.

Άρθρα και Συνταγές με Αμύγδαλα

Άρθρα και Συνταγές με Γαλακτοκομικά

Άρθρα και Συνταγές με Γιαούρτι

Άρθρα και Συνταγές με Λάχανο

Άρθρα και Συνταγές με Πορτοκάλι

Άρθρα και Συνταγές για Σαλάτα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών