ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚεφτέδες από την Κύπρο, με χοιρινό κιμά, πατάτα, κύμινο και κανέλαΚεφτέδες από την Κύπρο, με χοιρινό κιμά, πατάτα, κύμινο και κανέλα

 

20' προετοιμασία
8' τηγάνισμα
Σύνολο: 28'

Υλικά

Μερίδες: 4-6

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τους κεφτέδες, ξεκινάμε ζυμώνοντας καλά σε ένα μεγάλο μπολ όλα μαζί τα υλικά για 5-6 λεπτά, μέχρι να γίνουν μια εντελώς ομοιογενής μάζα. Πλάθουμε μεγαλούτσικους κεφτέδες, βάρους 40 γρ. τον καθένα.
  2. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε 2 εκ. από τον πάτο ελαιόλαδο και το ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  3. Τηγανίζουμε τους κεφτέδες σε δόσεις, για 7-8 λεπτά κάθε δόση, γυρίζοντάς τους μερικές φορές, μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα και να ψηθούν καλά στο κέντρο τους.
  4. Τους στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας και τους σερβίρουμε ζεστούς.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 208.

Άρθρα και Συνταγές με Ανάμεικτος κιμάς

Άρθρα και Συνταγές με Αυγά

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT