ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΛαβράκι στη λαδόκολλα με ντομάτα, λεμόνι και βούτυροΛαβράκι πολίτικο στη λαδόκολλα, με ντομάτα, λεμόνι και βούτυρο
20' προετοιμασία
25' μαγείρεμα
Σύνολο: 45'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε λαβράκι με βλίτα και ούζο στην κατσαρόλα, αρχικά ζεσταίνουμε, σε μια φαρδιά κατσαρόλα, το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα λαβράκια για περίπου 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν.
  2. Στη συνέχεια, τα μεταφέρουμε με τρυπητή κουτάλα σε πιατέλα.
  3. Στην ίδια κατσαρόλα και στο ίδιο λάδι σοτάρουμε τα κρεμμύδια μαζί με τα ψιλοκομμένα κοτσάνια από τα βλίτα για περίπου 4-5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
  4. Ρίχνουμε τα φύλλα από τα βλίτα, τον δυόσμο, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και περίπου 100 ml νερό και μαγειρεύουμε για περίπου 6-7 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
  5. Βάζουμε προσεκτικά πάνω από τα χόρτα και τα λαβράκια και αλατοπιπερώνουμε.
  6. Ρίχνουμε το ούζο, τον λεμονοχυμό και μαγειρεύουμε για περίπου άλλα 7-8 λεπτά, μέχρι να γίνουν τα λαβράκια και να αναμειχθούν τα αρώματα και οι γεύσεις.
  7. Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε, το λαβράκι με βλίτα και ούζο, αμέσως.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στην ειδική έκδοση του Γαστρονόμου με τίτλο «Kαλοκαιρινές μαγειρικές με ψάρια».

Άρθρα και Συνταγές με Βλίτα

Άρθρα και Συνταγές με Λαβράκι

Άρθρα και Συνταγές με Ούζο

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών