ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΣυμπυκνωμένη κερασάδαΣυμπυκνωμένη κερασάδα
15' προετοιμασία
Σύνολο: 15'

Υλικά

Βάρος: για περίπου 1.200 ml

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε την μανταρινάδα συμπυκνωμένη, σε μια μικρή κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, βάζουμε τη ζάχαρη με το νερό, το ξύσμα και το λεμόνι. Από την ώρα που θα πάρει βράση το σιρόπι, μαγειρεύουμε (χωρίς να ανακατεύουμε) για 2 λεπτά.
  2. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
  3. Ανακατεύουμε το κρύο σιρόπι με τον φρέσκο χυμό μανταρινιού.
  4. Αποθηκεύουμε σε αποστειρωμένο μπουκάλι, στο ψυγείο, για τουλάχιστον 1 μήνα.
  5. Σερβίρουμε βάζοντας 1 μέρος σπιτική μανταρινάδα συμπυκνωμένη με 1 1⁄2 μέρος παγωμένο νερό, φυσικό ή ανθρακούχο.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 166.

Άρθρα και Συνταγές με Ζάχαρη

Άρθρα και Συνταγές με Μανταρίνι

Άρθρα και Συνταγές για Ροφήματα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών