5' προετοιμασία
3' ψήσιμο
30' αναμονή
Σύνολο: 38'

Υλικά

Τεμάχια: 8

Διαδικασία

  1. Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη και το αλάτι.
  2. Κάνουμε μια λακκούβα στη μέση του μείγματος και προσθέτουμε το χτυπημένο αυγό και το μισό γάλα. Με σύρμα ανακατεύουμε το μείγμα και σιγά σιγά προσθέτουμε και το υπόλοιπο γάλα.
  3. Τέλος, βάζουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε να ομογειοποιηθεί ο χυλός και να μη έχει σβόλους.
  4. Αφήνουμε το μείγμα σκεπασμένο με μια πετσέτα για 30 λεπτά να ξεκουραστεί.
  5. Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και προσθέτουμε ελάχιστο βούτυρο όσο μια φακή, ίσα που να λαδωθεί.
  6. Ρίχνουμε με μια κουτάλα (Η ποσότητα αντιστοιχεί σε 1 ατομική κρέπα) από το χυλό στο κέντρο του ζεστού τηγανιού.
  7. Από το χερούλι ανακινούμε το τηγάνι να απλώσει αμέσως το μείγμα (πριν ψηθεί) και μετά από 1 λεπτό περίπου, μόλις ξεκολλάει η ψημένη πλευρά, ανασηκώνουμε τις άκρες με σπάτουλα και βγάζουμε την ψημένη κρέπα γέρνοντας το τηγάνι σε πιατέλα.
  8. Κάθε φορά που βάζουμε καινούργια κρέπα στο τηγάνι, προσθέτουμε 1 μικρό κομματάκι βούτυρο.
  9. Ψήνουμε τις κρέπες σε μέτρια φωτιά.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 27.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Γάλα

Άρθρα και Συνταγές για Πρωινό

Άρθρα και Συνταγές για Σνακ

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών