5'
προετοιμασία
3' ψήσιμο
30'
αναμονή
Σύνολο: 38'
Υλικά
Τεμάχια: 8Διαδικασία
- Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη και το αλάτι.
- Κάνουμε μια λακκούβα στη μέση του μείγματος και προσθέτουμε το χτυπημένο αυγό και το μισό γάλα. Με σύρμα ανακατεύουμε το μείγμα και σιγά σιγά προσθέτουμε και το υπόλοιπο γάλα.
- Τέλος, βάζουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε να ομογειοποιηθεί ο χυλός και να μη έχει σβόλους.
- Αφήνουμε το μείγμα σκεπασμένο με μια πετσέτα για 30 λεπτά να ξεκουραστεί.
- Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και προσθέτουμε ελάχιστο βούτυρο όσο μια φακή, ίσα που να λαδωθεί.
- Ρίχνουμε με μια κουτάλα (Η ποσότητα αντιστοιχεί σε 1 ατομική κρέπα) από το χυλό στο κέντρο του ζεστού τηγανιού.
- Από το χερούλι ανακινούμε το τηγάνι να απλώσει αμέσως το μείγμα (πριν ψηθεί) και μετά από 1 λεπτό περίπου, μόλις ξεκολλάει η ψημένη πλευρά, ανασηκώνουμε τις άκρες με σπάτουλα και βγάζουμε την ψημένη κρέπα γέρνοντας το τηγάνι σε πιατέλα.
- Κάθε φορά που βάζουμε καινούργια κρέπα στο τηγάνι, προσθέτουμε 1 μικρό κομματάκι βούτυρο.
- Ψήνουμε τις κρέπες σε μέτρια φωτιά.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 27.