20' προετοιμασία
2 ώρες και 30' ψήσιμο
Σύνολο: 2 ώρες και 50'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Αλατοπιπερώνουμε τα κομμάτια του αρνιού.
  2. Σε φαρδιά, ρηχή κατσαρόλα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά τα κρεμμύδι, τα καρότα και τα μυρωδικά για 2-3 λεπτά.
  3. Βάζουμε το κρέας στην κατσαρόλα, σε μονή στρώση, και σοτάρουμε για άλλα 4-5 λεπτά, γυρίζοντάς το μία φορά.
  4. Ρίχνουμε τα σκόρδα και σοτάρουμε για άλλο 1 λεπτό, μέχρι να σκορπίσουν το άρωμά τους. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
  5. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C και αδειάζουμε όλο το περιεχόμενο της κατσαρόλας σε μέτριο, βαθύ ταψάκι, τακτοποιώντας το κρέας πάλι σε μονή στρώση. Δεν προσθέτουμε κανένα υγρό στο ταψί – το φαγητό θα σιγοψηθεί στους λιγοστούς αλλά νόστιμους χυμούς που θα βγάλουν τα υλικά, κυρίως τα κρεμμύδια που θα μελώσουν και τη σάλτσα.
  6. Σκεπάζουμε καλά το ταψάκι με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για περίπου 2 ώρες.
  7. Ξεσκεπάζουμε το ταψάκι, ανεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 180°C και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 15 λεπτά περίπου, μέχρι το κρέας να ροδίσει όμορφα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 168.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών