20'
προετοιμασία
2 ώρες και 30' ψήσιμο
Σύνολο: 2 ώρες και 50'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Αλατοπιπερώνουμε τα κομμάτια του αρνιού.
- Σε φαρδιά, ρηχή κατσαρόλα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά τα κρεμμύδι, τα καρότα και τα μυρωδικά για 2-3 λεπτά.
- Βάζουμε το κρέας στην κατσαρόλα, σε μονή στρώση, και σοτάρουμε για άλλα 4-5 λεπτά, γυρίζοντάς το μία φορά.
- Ρίχνουμε τα σκόρδα και σοτάρουμε για άλλο 1 λεπτό, μέχρι να σκορπίσουν το άρωμά τους. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C και αδειάζουμε όλο το περιεχόμενο της κατσαρόλας σε μέτριο, βαθύ ταψάκι, τακτοποιώντας το κρέας πάλι σε μονή στρώση. Δεν προσθέτουμε κανένα υγρό στο ταψί – το φαγητό θα σιγοψηθεί στους λιγοστούς αλλά νόστιμους χυμούς που θα βγάλουν τα υλικά, κυρίως τα κρεμμύδια που θα μελώσουν και τη σάλτσα.
- Σκεπάζουμε καλά το ταψάκι με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για περίπου 2 ώρες.
- Ξεσκεπάζουμε το ταψάκι, ανεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 180°C και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 15 λεπτά περίπου, μέχρι το κρέας να ροδίσει όμορφα.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 168.