30' προετοιμασία
54' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 24 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 8 - 10

Διαδικασία

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170° C, βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί διαμέτρου 24-26 εκ.
  2. Χτυπάμε στο μίξερ, για 5-6 λεπτά, σε δυνατή ταχύτητα, το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψουν.
  3. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά και μετά το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το κακάο, την κανέλα και τα αλεσμένα μπισκότα.
  4. Ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα σε ένα μπολ και την ανακατεύουμε με τους κύβους του μήλου. 
  5. Ενσωματώνουμε τα μήλα με την κουβερτούρα στο μείγμα και το αδειάζουμε στο ταψί.
  6. Βάζουμε τα μήλα που έχουμε κόψει σε φέτες σε ένα τηγάνι μαζί με τη 1 κουτ. σούπας βούτυρο και τα σοτάρουμε, σε μεσαία θερμοκρασία, για 3-4 λεπτά.
  7. Ακουμπάμε πάνω από το μείγμα τις σοταρισμένες φέτες μήλου έτσι ώστε να καλύψουμε την επιφάνεια και να ακουμπάει η μία φέτα πάνω στην άλλη.
  8. Πασπαλίζουμε με κανέλα, ζάχαρη και καρύδια και ψήνουμε για 50 λεπτά.

Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Συνταγές με Μήλο

Συνταγές με Σοκολάτα

Συνταγές για Γλυκό

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών