30' προετοιμασία
54' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 24'

Υλικά

Μερίδες: 8 - 10

Διαδικασία

  1. Για τη μηλόπιτα με σοκολάτα, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170° C, βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί διαμέτρου 24-26 εκ.
  2. Χτυπάμε στο μίξερ, για 5-6 λεπτά, σε δυνατή ταχύτητα, το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψουν.
  3. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά και μετά το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το κακάο, την κανέλα και τα αλεσμένα μπισκότα.
  4. Ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα σε ένα μπολ και την ανακατεύουμε με τους κύβους του μήλου. 
  5. Ενσωματώνουμε τα μήλα με την κουβερτούρα στο μείγμα και το αδειάζουμε στο ταψί.
  6. Βάζουμε τα μήλα που έχουμε κόψει σε φέτες σε ένα τηγάνι μαζί με τη 1 κουτ. σούπας βούτυρο και τα σοτάρουμε, σε μεσαία θερμοκρασία, για 3-4 λεπτά.
  7. Ακουμπάμε πάνω από το μείγμα τις σοταρισμένες φέτες μήλου έτσι ώστε να καλύψουμε την επιφάνεια και να ακουμπάει η μία φέτα πάνω στην άλλη.
  8. Πασπαλίζουμε με κανέλα, ζάχαρη και καρύδια και ψήνουμε για 50 λεπτά.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Μήλο

Άρθρα και Συνταγές με Σοκολάτα

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών