ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΡολάκια με κατίκι και λαχανικάΡολάκια με κατίκι και λαχανικά
20' προετοιμασία
10' μαγείρεμα
Σύνολο: 30'

Υλικά

Τεμάχια: περίπου 20 τμχ

Διαδικασία

  1. Για τα μπαλάκια φέτας με ρίγανη και σουσάμι ξεκινάμε και σ’ ένα μικρό κατσαρολάκι ή σ’ ένα μπρίκι ανακατεύουμε το γάλα με το γιαούρτι καλά και τα ζεσταίνουμε μέχρι η θερμοκρασία του μείγματος να φτάσει τους 80° C.
  2. Αν δεν έχουμε θερμόμετρο μαγειρικής, κατεβάζουμε το σκεύος από τη φωτιά λίγο πριν το μείγμα βράσει.
  3. Χτυπάμε τη φέτα και το ζεστό μείγμα γάλακτος-γιαουρτιού στον πολτοποιητή μέχρι να γίνουν ένα ενιαίο, κρεμώδες μείγμα.
  4. Προσθέτουμε τη ρίγανη και ανακατεύουμε.
  5. Βάζουμε την κρέμα στο ψυγείο για 3-4 ώρες, μέχρι να κρυώσει πολύ καλά και να σφίξει.
  6. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170° C.
  7. Βάζουμε το σουσάμι σ’ ένα ταψάκι και το ψήνουμε για περίπου 10 λεπτά.
  8. Το βγάζουμε από το φούρνο, το αδειάζουμε σ’ ένα πιάτο και το αφήνουμε να κρυώσει.
  9. Πλάθουμε μικρά μπαλάκια με το μείγμα φέτας και τα ρολάρουμε στο σουσάμι μέχρι να καλυφθεί όλη η επιφάνεια.
  10. Σερβίρουμε.

Μυστικά

Τα μπαλάκια φέτας μπορούμε να τα έχουμε έτοιμα, ρολαρισμένα στο σουσάμι, από την προηγουμένη, να τα βάλουμε σε ταψάκι και να τα καλύψουμε με μεμβράνη.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 42.

Άρθρα και Συνταγές με Γάλα

Άρθρα και Συνταγές με Γιαούρτι

Άρθρα και Συνταγές με Φέτα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Άρθρα και Συνταγές για Σνακ

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών