20'
προετοιμασία
10' μαγείρεμα
Σύνολο: 30'
Υλικά
Τεμάχια: περίπου 20 τμχΔιαδικασία
- Για τα μπαλάκια φέτας με ρίγανη και σουσάμι ξεκινάμε και σ’ ένα μικρό κατσαρολάκι ή σ’ ένα μπρίκι ανακατεύουμε το γάλα με το γιαούρτι καλά και τα ζεσταίνουμε μέχρι η θερμοκρασία του μείγματος να φτάσει τους 80° C.
- Αν δεν έχουμε θερμόμετρο μαγειρικής, κατεβάζουμε το σκεύος από τη φωτιά λίγο πριν το μείγμα βράσει.
- Χτυπάμε τη φέτα και το ζεστό μείγμα γάλακτος-γιαουρτιού στον πολτοποιητή μέχρι να γίνουν ένα ενιαίο, κρεμώδες μείγμα.
- Προσθέτουμε τη ρίγανη και ανακατεύουμε.
- Βάζουμε την κρέμα στο ψυγείο για 3-4 ώρες, μέχρι να κρυώσει πολύ καλά και να σφίξει.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170° C.
- Βάζουμε το σουσάμι σ’ ένα ταψάκι και το ψήνουμε για περίπου 10 λεπτά.
- Το βγάζουμε από το φούρνο, το αδειάζουμε σ’ ένα πιάτο και το αφήνουμε να κρυώσει.
- Πλάθουμε μικρά μπαλάκια με το μείγμα φέτας και τα ρολάρουμε στο σουσάμι μέχρι να καλυφθεί όλη η επιφάνεια.
- Σερβίρουμε.
Μυστικά
Τα μπαλάκια φέτας μπορούμε να τα έχουμε έτοιμα, ρολαρισμένα στο σουσάμι, από την προηγουμένη, να τα βάλουμε σε ταψάκι και να τα καλύψουμε με μεμβράνη.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 42.