15' προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 45 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: για 5 - 6 τμχ.

Για τα κρεμμύδια

Για τον κιμά

Διαδικασία

  1. Κρεμμύδια: Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμύδια για περίπου 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. Ρίχνουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 1 - 2 λεπτά ακόμη, μέχρι να καραμελώσουν. Σβήνουμε με το κρασί και το ξίδι και αφήνουμε 2 λεπτά, να εξατμιστεί το αλκοόλ. Αλατοπιπερώνουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για άλλα 5 λεπτά ή μέχρι να εξατμιστούν όλα τα υγρά και να μείνουν τα κρεμμύδια μαλακά και μελωμένα. Αποσύρουμε και αφήνουμε να κρυώσουν.
  2. Μπιφτέκια: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C και λαδώνουμε ελαφρώς ένα μέτριο ταψί. Ζυμώνουμε καλά όλα τα υλικά για τoν κιμά. Πλάθουμε το μείγμα σε μεγάλα μπιφτέκια. Πιέζουμε το καθένα με το χέρι μας ώστε να πλατύνει, βάζουμε στο κέντρο 1 κ.σ. από τη γέμιση και κλείνουμε το μείγμα του κιμά για να εγκλωβίσουμε τη γέμιση. Τα βάζουμε στο ταψί και τα ψήνουμε για περίπου 15 - 20 λεπτά. Εναλλακτικά, τα ψήνουμε κάτω από καυτό γκριλ.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών