Το μυστικό βρίσκεται στο αρωματισμένο με βασιλικό λάδι. Αν βάλουμε στη σάλτσα τα φρέσκα φυλλαράκια, αυτά δεν μπορούν να διατηρηθούν για πολλές μέρες, θα χαλάσουν και μαζί τους θα χαλάσουν και τη σάλτσα μας. Με αυτόν τον τρόπο κρατάμε το άρωμά του και η σάλτσα μας μπορεί να διατηρηθεί σε καλά κλεισμένο και αποστειρωμένο βάζο στο ψυγείο, τουλάχιστον για 3 μήνες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΦτιάχνουμε σάλτσες φρέσκιας ντομάτας για όλο τον χρόνοΦτιάχνουμε σάλτσες φρέσκιας ντομάτας για όλο τον χρόνο
30' προετοιμασία
1 ώρα μαγείρεμα
8 ώρες αναμονή
Σύνολο: 9 ώρες και 30'

Υλικά

Τεμάχια: για 2 βάζα των 600 ml

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε ντοματοσάλτσα με λάδι βασιλικού, αρχικά ζεσταίνουμε, σε ένα κατσαρολάκι, το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά για 2-3 λεπτά.
  2. Στη συνέχεια, το αδειάζουμε σε βάζο.
  3. Ρίχνουμε τον βασιλικό, κλείνουμε με καπάκι και αφήνουμε ένα βράδυ, να αρωματιστεί.
  4. Την επομένη, στραγγίζουμε το μυρωδάτο λάδι σε μια βαθιά κατσαρόλα.
  5. Ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και την πιπερίτσα για 8-10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
  6. Προσθέτουμε τη ντομάτα, τη ζάχαρη, τη δάφνη, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  7. Σκεπάζουμε με το καπάκι και μαγειρεύουμε για 45-50 λεπτά, μέχρι να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά και να «δέσει» η σάλτσα.
  8. Την αφήνουμε να κρυώσει και τη διατηρούμε σε καλά κλεισμένο, ζεστό και αποστειρωμένο βάζο, στο ψυγείο, για τουλάχιστον 3 μήνες.

Μυστικά

Τη χρησιμοποιούμε όπου θέλουμε ντοματένια σάλτσα: στα κοκκινιστά, στα λαδερά, στα ζυμαρικά κ.α.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 209.

Άρθρα και Συνταγές με Κρεμμύδι

Άρθρα και Συνταγές με Ντομάτα

Άρθρα και Συνταγές με Σκόρδο

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών