10'
προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 30'
Υλικά
Μερίδες: 2Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε τα τορτελίνια με ροκφορ και μπρόκολο, ξεκινάμε και ζεματίζουμε το μπρόκολο σε αλατισμένο νερό για 2 λεπτά (υπολογίζουμε 12 γρ. αλάτι ανά λίτρο νερού).
- Βράζουμε τα τορτελίνια για 9 με 10 λεπτά σε αλατισμένο νερό. Τα σουρώνουμε, κρατάμε λίγο από το νερό βρασμού σε ένα φλιτζάνι, και δεν τα κρυώνουμε με κρύο νερό. Σοτάρουμε το φρέσκο κρεμμύδι με το 1/4 από το βούτυρο, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και δυο κουταλιές από το αλατισμένο νερό που έχουμε βράσει τα ζυμαρικά. Αφού πάρει μια βράση προσθέτουμε το ροκφόρ θρυμματισμένο, ανακατεύουμε καλά και αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Ανακατεύοντας συνέχεια προσθέτουμε τα τορτελίνια, το υπόλοιπο βούτυρο και την παρμεζάνα. Στο τέλος προσθέτουμε το μπρόκολο, τον μαϊντανό και σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Μυστικά
Ο Άγγελος Λάντος είναι ο σεφ του εστιατορίου Σπονδή.
Μια μπίρα Belgian ale, ένα Pinot noir, ένα φρέσκο Cabernet, ένα off dry αφρώδες ή ένα πορτοκαλί κρασί.