Γνωστοί σεφ μαγειρεύουν από το σπίτι τους για τον Γαστρονόμο και μας στέλνουν comfort συνταγές, φωτογραφημένες με το κινητό τους. Σήμερα ο σεφ Ο Άγγελος Λάντος μαγειρεύει τορτελίνια με ροκφόρ και μπρόκολο.

10' προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 30 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: για 2 μερίδες

* Ο Άγγελος Λάντος είναι ο σεφ του εστιατορίου Σπονδή.

Διαδικασία

  1. Ζεματίζουμε το μπρόκολο σε αλατισμένο νερό για 2 λεπτά (υπολογίζουμε 12 γρ. αλάτι ανά λίτρο νερού).
  2. Βράζουμε τα τορτελίνια για 9 με 10 λεπτά σε αλατισμένο νερό. Τα σουρώνουμε, κρατάμε λίγο από το νερό βρασμού σε ένα φλιτζάνι, και δεν τα κρυώνουμε με κρύο νερό. Σοτάρουμε το φρέσκο κρεμμύδι με το 1/4 από το βούτυρο, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και δυο κουταλιές από το αλατισμένο νερό που έχουμε βράσει τα ζυμαρικά. Αφού πάρει μια βράση προσθέτουμε το ροκφόρ θρυμματισμένο, ανακατεύουμε καλά και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  3. Ανακατεύοντας συνέχεια προσθέτουμε τα τορτελίνια, το υπόλοιπο βούτυρο και την παρμεζάνα. Στο τέλος προσθέτουμε το μπρόκολο, τον μαϊντανό και σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  4. Στο ποτήρι μας: Μια μπίρα Belgian ale, ένα Pinot noir, ένα φρέσκο Cabernet, ένα off dry αφρώδες ή ένα πορτοκαλί κρασί.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών