Αυτή η συνταγή γίνεται, όπως λέει και το όνομά της, μέσα στο κεραμίδι. Πρόκειται για συνταγή του παππού του Δημήτρη και του Κώστα Μαργαριτούλη, του Κώστα Μωραΐτη, την οποία ετοίμαζε στο οινομαγειρείο του, τη Λεύκα, στον Άγιο Κωνσταντίνο Βόλου. «Κοπάδια ολόκληρα με παλαμίδες κατέβαιναν εκείνη την εποχή από τη Μαύρη Θάλασσα και έβρισκαν καταφύγιο στα νερά του Παγασητικού. Πάφλαζε η θάλασσα, αμόλαγαν τα δίχτυα και πιάνανε τόνους μεγάλα ψάρια, 40-50 πόντους μήκος. Φορτηγά τα φορτώνανε με το φτυάρι, και φτάνανε τα ψάρια ως τον κάμπο. Μισή δραχμή το κιλό τα πουλούσαν», θυμούνται τα δύο αδέρφια.
