ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΠατάτες γιαχνί με ρέγκα, από την Εύη ΒουτσινάΠατάτες γιαχνί με ρέγκα, από την Εύη Βουτσινά
15' προετοιμασία
45' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τις πατάτες γιαχνί με κάππαρη, ξεκινάμε ζεσταίνοντας σε μια κατσαρόλα το μισό λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το σκόρδο, τζίντζερ, τη δάφνη, το μπούκοβο και την κάππαρη για 2-3 λεπτά.
  2. Ρίχνουμε τις πατάτες και ανακατεύουμε να λαδωθούν. Προσθέτουμε την ντομάτα, τον άνηθο, τον δυόσμο, 1 φλιτζάνι νερό και αλατοπίπερο.
  3. Αφήνουμε να πάρει βράση, μετριάζουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 30-35 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες.
  4. Ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το ξύσμα λεμονιού και σερβίρουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 158.

Άρθρα και Συνταγές με Ντομάτα

Άρθρα και Συνταγές με Πατάτες

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Άρθρα και Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT