10'
προετοιμασία
1 ώρα και 10' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 20'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε πικάντικες φακές, αρχικά καθαρίζουµε τις φακές και τις βάζουµε σε ένα µπολ.
- Τις πλένουµε αλλάζοντας κρύο νερό 2-3 φορές και στη συνέχεια τις στραγγίζουµε σε ένα σουρωτήρι.
- Στη συνέχεια, τις ρίχνουµε σε µια µεγάλη κατσαρόλα και προσθέτουµε 1 λίτρο νερό.
- Τις αφήνουµε να πάρουν βράση, χαµηλώνουµε τη φωτιά και τις σιγοβράζουµε για 30 λεπτά, αφαιρώντας τον αφρό που σχηµατίζεται στην επιφάνεια.
- Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουµε το ελαιόλαδο σε µέτρια φωτιά, προσθέτουµε το κρεµµύδι και σοτάρουµε για 5-6 λεπτά ή µέχρι να µαλακώσει.
- Προσθέτουµε το σκόρδο και τα µπαχαρικά και σοτάρουµε, ανακατεύοντας ανά διαστήµατα, για 2 λεπτά ή µέχρι να βγάλουν τα αρώµατά τους.
- Προσθέτουµε την πιπεριά, την τριµµένη ντοµάτα και τον πελτέ, τον µαϊντανό, τον κόλιανδρο (αν χρησιµοποιήσουµε) και 250 ml νερό, ανακατεύουµε καλά και τέλος, προσθέτουµε τις ξαφρισµένες φακές.
- Αλατοπιπερώνουµε, µισοσκεπάζουµε και µαγειρεύουµε σε χαµηλή προς µέτρια φωτιά για άλλα 25-30 λεπτά, µέχρι να µαλακώσουν οι φακές.
- Σερβίρουµε τις πικάντικες φακές ζεστές σε ατοµικά µπολ.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε από τη σειρά βιβλίων του Γαστρονόμου, Κουζίνες του κόσμου.