ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΓεμιστές πιπεριές Φλωρίνης με κουσκούς και γαρίδες, ψημένες σε αρωματικό σπιτικό ζωμόΓεμιστές πιπεριές Φλωρίνης με κουσκούς και γαρίδες, ψημένες σε αρωματικό σπιτικό ζωμόΓεμίζουμε αυτές τις πιπεριές με ένα λείο, κρεμώδες κάρι. Επιλέγουμε ποικιλία χρωμάτων για ένα εντυπωσιακό πιάτο. Οι κόκκινες, κίτρινες και πορτοκαλί πιπεριές διατηρούν καλύτερα το χρώμα τους από τις πράσινες. Μπορούμε, επίσης, να χρησιμοποιήσουμε στρογγυλές πιπεριές.

45' προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 5'

Υλικά

Μερίδες: 3-4

 Για τη γέμιση

Διαδικασία

Για τη γέµιση

  1. Για να φτιάξουμε την συνταγή πιπεριές γεμιστές με κάρι και ψάρι ξεκινάμε με την γέμιση και χρησιµοποιούµε γουδί και γουδοχέρι ή έναν πολυκόφτη και κοπανίζουµε ή χτυπάµε τις πιπεριές, το σκόρδο, τα κρεµµύδια και το κοτσάνι κόλιανδρου.
  2. Προσθέτουµε το λεµονόχορτο (αν βάλουµε), το τζίντζερ, το ξύσµα λάιµ και το αλάτι, ένα-ένα, µέχρι να σχηµατιστεί µια σφιχτή πάστα κάρι.
  3. Σε ένα µπολ αναµειγνύουµε µε σύρµα την πάστα κάρι, το ψάρι, το γάλα καρύδας, τα αυγά και τη σάλτσα ψαριού. Συνεχίζουµε να αναδεύουµε για 10 λεπτά, σκεπάζουµε και βάζουµε το µείγµα στο ψυγείο για 30 λεπτά, για να πήξει ελαφρά.
  4. Αν χρησιµοποιήσουµε µακρουλές πιπεριές, χαράζουµε µία µακριά τοµή µε ένα κοφτερό µαχαίρι, ενώ αν είναι πιο στρογγυλές, κόβουµε το «καπάκι» από το επάνω µέρος.
  5. Αφαιρούµε τους σπόρους και τη µεµβράνη, πλένουµε τις πιπεριές κάτω από τρεχούµενο νερό και τις στεγνώνουµε µε χαρτί κουζίνας.
  6. Μοιράζουµε τα φύλλα βασιλικού στη βάση κάθε πιπεριάς.
  7. Προσθέτουµε το µείγµα µε το ψάρι µέχρι να γεµίσουµε σχεδόν όλη την πιπεριά και επαναλαµβάνουµε µε τις υπόλοιπες.
  8. Σε µια κατσαρόλα βαθιά και όχι ιδιαίτερα φαρδιά βάζουµε νερό να βράσει σε δυνατή φωτιά. Στερεώνουµε πάνω της ένα τρυπητό (ανοξείδωτο ή από σιλικόνη), φροντίζοντας η στάθµη του νερού να είναι κάτω από τη βάση του τρυπητού.
  9. Όταν αρχίσει το νερό να βράζει, βάζουµε µέσα στο σουρωτήρι τις πιπεριές και σκεπάζουµε την κατσαρόλα µε το καπάκι της. Αν το καλάθι έχει εγκοπές ή χερούλια που εµποδίζουν το καπάκι να εφαρµόσει, σφραγίζουµε πολύ καλά µε διάφανη µεµβράνη γύρω-γύρω. Χαµηλώνουµε τη φωτιά και αφήνουµε το νερό να σιγοβράζει.
  10. Ατµίζουµε τις πιπεριές για 8-10 λεπτά. Ελέγχουµε και αναπληρώνουµε το νερό, αν χρειάζεται, και ατµίζουµε για άλλα 10 λεπτά.
  11. Εναλλακτικά, αν έχουµε ατµοµάγειρα, ακολουθούµε τις οδηγίες του κατασκευαστή.
  12. Σβήνουµε τη φωτιά και µεταφέρουµε τις πιπεριές σε µια πιατέλα.
  13. Περιχύνουµε µε την κρέµα καρύδας και πασπαλίζουµε µε ξύσµα λάιµ και φέτες τσίλι.
  14. Οι πιπεριές γεμιστές με κάρι και ψάρι τρώγονται ως µεζές αλλά και ως κύριο πιάτο συνοδεία ρυζιού.

Άρθρα και Συνταγές με Πιπεριές

Άρθρα και Συνταγές με Ψάρι

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών