Η χωριάτικη αλλιώς… με αντζούγιες και κρουτόν σκόρδου. Στο Γαστρονόμο Αυγούστου θα βρείτε κλασσικούς αλλά και πρωτότυπους συνδυασμούς για να την μαγειρέψετε.

20' προετοιμασία
Σύνολο: 20 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Για τα κρουτόν

Διαδικασία

  1. Κρουτόν: Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το σκόρδο για 1/2 λεπτό. Το αφαιρούμε και σοτάρουμε τα κυβάκια ψωμιού μέχρι να ξεροψηθούν.
  2. Σαλάτα: Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τις ντομάτες, το αγγούρι, την πιπεριά, το κρεμμύδι, την κάππαρη, τις ελιές, τα μυρωδικά και το μισό λαδόξιδο. Μεταφέρουμε σε μια σαλατιέρα και προσθέτουμε τις αντζούγιες, το υπόλοιπο λαδόξιδο και τα κρουτόν.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών