![Η θερινή πράσινη (ωμά κολοκύθια, αβοκάντο και αγγούρι)](https://www.gastronomos.gr/wp-content/uploads/2024/06/i-therini-prasini-oma-kolokythia-avokanto-kai-aggoyri-gastronomos-420x560.jpg?v=1719401755)
20'
προετοιμασία
Σύνολο: 20'
Υλικά
Μερίδες: 4Για τα κρουτόν
Διαδικασία
Κρουτόν
- Για να ετοιμάσουμε τη χωριάτικη με αντζούγιες και κρουτόν σκόρδου, θα αρχίσουμε από τα κρουτόν: Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το σκόρδο για 1/2 λεπτό.
- Το αφαιρούμε και σοτάρουμε τα κυβάκια ψωμιού μέχρι να ξεροψηθούν.
Σαλάτα
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τις ντομάτες, το αγγούρι, την πιπεριά, το κρεμμύδι, την κάππαρη, τις ελιές, τα μυρωδικά και το μισό λαδόξιδο.
- Μεταφέρουμε σε μια σαλατιέρα και προσθέτουμε τις αντζούγιες, το υπόλοιπο λαδόξιδο και τα κρουτόν και σερβίρουμε.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 136.