20'
προετοιμασία
Σύνολο: 20'
Υλικά
Μερίδες: 4Για τα κρουτόν
Διαδικασία
Κρουτόν
- Για να ετοιμάσουμε τη χωριάτικη με αντζούγιες και κρουτόν σκόρδου, θα αρχίσουμε από τα κρουτόν: Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το σκόρδο για 1/2 λεπτό.
- Το αφαιρούμε και σοτάρουμε τα κυβάκια ψωμιού μέχρι να ξεροψηθούν.
Σαλάτα
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τις ντομάτες, το αγγούρι, την πιπεριά, το κρεμμύδι, την κάππαρη, τις ελιές, τα μυρωδικά και το μισό λαδόξιδο.
- Μεταφέρουμε σε μια σαλατιέρα και προσθέτουμε τις αντζούγιες, το υπόλοιπο λαδόξιδο και τα κρουτόν και σερβίρουμε.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 136.