20' προετοιμασία
35' μαγείρεμα
Σύνολο: 55 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4-6

Διαδικασία

  1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα πράσα για 3 – 4 λεπτά μέχρι να μαραθούν κάπως, ανακατεύοντας διαρκώς.
  2. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε την πάπρικα (αν βάλουμε) και το ζωμό ή το νερό.
  3. Μόλις κοχλάσει το υγρό, μετριάζουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το ρύζι και το αφήνουμε να σιγοβράσει για 13 – 15 λεπτά, οπότε θα έχουν μαλακώσει και γλυκάνει και τα πράσα.
  4. Αν το νερό σωθεί προτού γίνει το ρύζι, προσθέτουμε λίγο βραστό νερό επιπλέον.
  5. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τον άνηθο, ανακατεύοντας καλά.
  6. Σκεπάζουμε το πρασόρυζο με καθαρή πετσέτα (για να απορροφήσει τους υδρατμούς) και το αφήνουμε να σταθεί για μερικά λεπτά.
  7. Καβουρδίζουμε τα κουκουνάρια σε τηγάνι (κατά προτίμηση αντικολλητικό), χωρίς να προσθέσουμε λιπαρή ουσία.
  8. Ανακινούμε συχνά το τηγάνι και αποσύρουμε όταν τα κουκουνάρια ροδίσουν από όλες τις πλευρές (προσοχή, όμως, μη μαυρίσουν).
  9. Προσθέτουμε τα κουκουνάρια στο φαγητό, περιχύνουμε με λίγο λεμονοχυμό και ανακατεύουμε απαλά.
  10. Σερβίρουμε στα πιάτα και πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  11. Συνοδεύουμε με: Με χωριάτικο ψωμί.
  12. Αν δεν νηστεύουμε, ταιριάζει και λίγο γιαούρτι στραγγιστό ή φέτα βαρελίσια.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών