ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΡεβύθια στον φούρνο με άνηθο και λεμόνιΡεβύθια στον φούρνο με άνηθο και λεμόνι
20' προετοιμασία
1 ώρα και 30' μαγείρεμα
8 ώρες και 30' αναμονή
Σύνολο: 10 ώρες και 20'

Υλικά

Μερίδες: 4-6

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε ρεβύθια με μελιτζάνες στην κατσαρόλα, αρχικά βάζουμε τις μελιτζάνες σε ένα σουρωτήρι, τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε περίπου 30 λεπτά να ξεπικρίσουν.
  2. Στη συνέχεια, τις ξεπλένουμε και τις στεγνώνουμε με απορροφητικό χαρτί.
  3. Παράλληλα, σε μια φαρδιά κατσαρόλα ρίχνουμε τα ρεβύθια και νερό τόσο ώστε να τα υπερκαλύπτει κατά 5 εκ.
  4. Βράζουμε για περίπου 50-55 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
  5. Έπειτα, τα στραγγίζουμε.
  6. Στην ίδια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
  7. Σοτάρουμε τα κρεμμύδια (φρέσκο και ξερά) με το σκόρδο και τη μελιτζάνα για περίπου 5-6 λεπτά, έως ότου μαλακώσουν.
  8. Ρίχνουμε τα ρεβύθια, αλατοπίπερο, το λεμόνι και νερό τόσο ώστε να καλύψουμε όλα τα υλικά.
  9. Μαγειρεύουμε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν όλα τα υλικά και να σωθούν τα περισσότερα υγρά.
  10. Σκορπίζουμε τον άνηθο, τα ντοματίνια, μαγειρεύουμε για άλλα 2 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 185.

Άρθρα και Συνταγές με Κρεμμύδι

Άρθρα και Συνταγές με Μελιτζάνες

Άρθρα και Συνταγές με Ρεβύθια

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών