ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΡολό κιμά γεμιστό με λαχανικά και τσιπς πατάτας σπιτικά: δύο συνταγές σε μίαΡολό κιμά γεμιστό με λαχανικά και τσιπς πατάτας σπιτικά
30' προετοιμασία
1 ώρα και 30' μαγείρεμα
Σύνολο: 2 ώρες

Υλικά

Μερίδες: 4-6

Για τη σάλτσα 

Διαδικασία

  1. Για το ρολό κιμά γεμιστό με αυγό και σάλτσα μανιταριών ξεκινάμε και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C.
  2. Πολτοποιούμε στο μούλτι το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα αδειάζουμε σε ένα μπολ.
  3. Ρίχνουμε τον κιμά, το αυγό, το λάδι, τη ρίγανη και αλατοπίπερο και ζυμώνουμε με τα χέρια μας, μέχρι να έχουμε ένα αφράτο μείγμα.
  4. Σε μια λεία επιφάνεια απλώνουμε μια λαδόκολλα και στρώνουμε το μείγμα του κιμά, σαν ένα χοντρό παραλληλόγραμμο φύλλο.
  5. Βάζουμε τα βρασμένα αυγά στο κέντρο του κιμά, σε μικρή απόσταση το ένα από το άλλο, και πλάθουμε σε ρολό.
  6. Τυλίγουμε με τη βοήθεια της λαδόκολλας και στρίβουμε τις άκρες της σαν καραμέλα.
  7. Βάζουμε το ρολό σε ταψί και ψήνουμε για περίπου 1 ώρα.
  8. Ξεφουρνίζουμε, αφήνουμε λίγο να κρυώσει και αφαιρούμε προσεκτικά τη λαδόκολλα.
  9. Σάλτσα: Παράλληλα, σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα μανιτάρια με το κρεμμύδι και το σκόρδο για 3 - 4 λεπτά, έως ότου ροδίσουν.
  10. Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε περίπου 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε το νερό (ή το ζωμό), την κρέμα γάλακτος και αλατοπίπερο.
  11. Μαγειρεύουμε για 2 - 3 λεπτά, μέχρι να αρχίσουν τα υγρά να κοχλάζουν, μετριάζουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 12 - 15 λεπτά ή μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  12. Σερβίρουμε το ρολό κιμά σε πιατέλα, κόβουμε σε φέτες και περιχύνουμε με τη σάλτσα.
  13. ➔ Συνοδεύουμε με αφράτο πιλάφι.

Στο ποτήρι μας ένα ροζέ ή ένα πλούσιο λευκό.

Άρθρα και Συνταγές με Αυγά

Άρθρα και Συνταγές με Μανιτάρια

Άρθρα και Συνταγές με Μοσχαρίσιος κιμάς

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών