Το ρολό με το αυγό μπορεί να σας βγάλει ασπροπρόσωπους σε ένα σημαντικό γεύμα.

30' προετοιμασία
1 ώρα και 30' μαγείρεμα
Σύνολο: 2 ώρες

Υλικά

Μερίδες: 4-6

Για τη σάλτσα 

Διαδικασία

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C.
  2. Πολτοποιούμε στο μούλτι το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα αδειάζουμε σε ένα μπολ.
  3. Ρίχνουμε τον κιμά, το αυγό, το λάδι, τη ρίγανη και αλατοπίπερο και ζυμώνουμε με τα χέρια μας, μέχρι να έχουμε ένα αφράτο μείγμα.
  4. Σε μια λεία επιφάνεια απλώνουμε μια λαδόκολλα και στρώνουμε το μείγμα του κιμά, σαν ένα χοντρό παραλληλόγραμμο φύλλο.
  5. Βάζουμε τα βρασμένα αυγά στο κέντρο του κιμά, σε μικρή απόσταση το ένα από το άλλο, και πλάθουμε σε ρολό.
  6. Τυλίγουμε με τη βοήθεια της λαδόκολλας και στρίβουμε τις άκρες της σαν καραμέλα.
  7. Βάζουμε το ρολό σε ταψί και ψήνουμε για περίπου 1 ώρα.
  8. Ξεφουρνίζουμε, αφήνουμε λίγο να κρυώσει και αφαιρούμε προσεκτικά τη λαδόκολλα.
  9. Σάλτσα: Παράλληλα, σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα μανιτάρια με το κρεμμύδι και το σκόρδο για 3 - 4 λεπτά, έως ότου ροδίσουν.
  10. Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε περίπου 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε το νερό (ή το ζωμό), την κρέμα γάλακτος και αλατοπίπερο.
  11. Μαγειρεύουμε για 2 - 3 λεπτά, μέχρι να αρχίσουν τα υγρά να κοχλάζουν, μετριάζουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 12 - 15 λεπτά ή μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  12. Σερβίρουμε το ρολό κιμά σε πιατέλα, κόβουμε σε φέτες και περιχύνουμε με τη σάλτσα.
  13. ➔ Συνοδεύουμε με αφράτο πιλάφι.
  14. Στο ποτήρι μας ένα ροζέ ή ένα πλούσιο λευκό.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών