30'
προετοιμασία
1 ώρα και 30' μαγείρεμα
Σύνολο: 2 ώρες
Υλικά
Μερίδες: 4-6Για τη σάλτσα
Διαδικασία
- Για το ρολό κιμά γεμιστό με αυγό και σάλτσα μανιταριών ξεκινάμε και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C.
- Πολτοποιούμε στο μούλτι το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα αδειάζουμε σε ένα μπολ.
- Ρίχνουμε τον κιμά, το αυγό, το λάδι, τη ρίγανη και αλατοπίπερο και ζυμώνουμε με τα χέρια μας, μέχρι να έχουμε ένα αφράτο μείγμα.
- Σε μια λεία επιφάνεια απλώνουμε μια λαδόκολλα και στρώνουμε το μείγμα του κιμά, σαν ένα χοντρό παραλληλόγραμμο φύλλο.
- Βάζουμε τα βρασμένα αυγά στο κέντρο του κιμά, σε μικρή απόσταση το ένα από το άλλο, και πλάθουμε σε ρολό.
- Τυλίγουμε με τη βοήθεια της λαδόκολλας και στρίβουμε τις άκρες της σαν καραμέλα.
- Βάζουμε το ρολό σε ταψί και ψήνουμε για περίπου 1 ώρα.
- Ξεφουρνίζουμε, αφήνουμε λίγο να κρυώσει και αφαιρούμε προσεκτικά τη λαδόκολλα.
- Σάλτσα: Παράλληλα, σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα μανιτάρια με το κρεμμύδι και το σκόρδο για 3 - 4 λεπτά, έως ότου ροδίσουν.
- Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε περίπου 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε το νερό (ή το ζωμό), την κρέμα γάλακτος και αλατοπίπερο.
- Μαγειρεύουμε για 2 - 3 λεπτά, μέχρι να αρχίσουν τα υγρά να κοχλάζουν, μετριάζουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 12 - 15 λεπτά ή μέχρι να δέσει η σάλτσα.
- Σερβίρουμε το ρολό κιμά σε πιατέλα, κόβουμε σε φέτες και περιχύνουμε με τη σάλτσα.
- ➔ Συνοδεύουμε με αφράτο πιλάφι.
Στο ποτήρι μας ένα ροζέ ή ένα πλούσιο λευκό.