ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΤο ρολό της μαμάς μουΤο ρολό κιμά των παιδικών χρόνων του Χριστόφορου Πέσκια
30' προετοιμασία
1 ώρα και 10' ψήσιμο
Σύνολο: 1 ώρα και 40'

Υλικά

Μερίδες: 6

Για το ρολό

Για την πιο «καθημερινή» γέμιση

Για τη «μερακλίδικη» γέμιση

Διαδικασία

Γέμιση

  1. Για να φτιάξουμε ρολό κιμά γεμιστό, σε δύο εκδοχές, αρχικά ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γέμισης της αρεσκείας μας.
  2. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160° C.

Ρολό

  1. Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ, αλατοπιπερώνουμε και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε ένα ενιαίο μείγμα.
  2. Βάζουμε σε μια λεία επιφάνεια ένα μεγάλο κομμάτι λαδόκολλας και απλώνουμε το μείγμα του κιμά σε ορθογώνιο κομμάτι πάχους περίπου 2 εκ.
  3. Στη μέση και κατά μήκος βάζουμε τη γέμιση της αρεσκείας μας.
  4. Γυρίζουμε τη λαδόκολλα για να τυλίξουμε τον κιμά σε ρολό, προσέχοντας να σκεπαστεί καλά η γέμιση.
  5. Στρίβουμε τις άκρες της λαδόκολλας σαν καραμέλα και το βάζουμε σε ένα μέτριο ταψί.
  6. Ψήνουμε για περίπου 1 ώρα.
  7. Ξετυλίγουμε και ψήνουμε για 10 λεπτά στο γκριλ, ώστε να ροδίσει το ρολό.
  8. Σερβίρουμε, το ρολό κιμά γεμιστό, σε φέτες, συνοδεία πουρέ πατάτας με ελαιόλαδο και ρίγανη.

Ένα κόκκινο κρασί με ελαφρύ σώμα, όπως Λημνιώνα, φρέσκο Αγιωργίτικο, ένα ροζέ κρητικό.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 102.

Άρθρα και Συνταγές με Αυγά

Άρθρα και Συνταγές με Κρεμμύδι

Άρθρα και Συνταγές με Μοσχαρίσιος κιμάς

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών