Σερβίρουμε σε φέτες, συνοδεία πουρέ πατάτας με ελαιόλαδο και ρίγανη.

30' προετοιμασία
1 ώρα και 10' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 40 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 6

Για το ρολό

Για την πιο «καθημερινή» γέμιση

Για τη «μερακλίδικη» γέμιση

Διαδικασία

  1. Γέμιση: Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γέμισης της αρεσκείας μας.
  2. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160° C.
  3. Ρολό: Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ, αλατοπιπερώνουμε και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε ένα ενιαίο μείγμα.
  4. Βάζουμε σε μια λεία επιφάνεια ένα μεγάλο κομμάτι λαδόκολλας και απλώνουμε το μείγμα του κιμά σε ορθογώνιο κομμάτι πάχους περίπου 2 εκ.
  5.   Στη μέση και κατά μήκος βάζουμε τη γέμιση της αρεσκείας μας.
  6. Γυρίζουμε τη λαδόκολλα για να τυλίξουμε τον κιμά σε ρολό, προσέχοντας να σκεπαστεί καλά η γέμιση.
  7. Στρίβουμε τις άκρες της λαδόκολλας σαν καραμέλα και το βάζουμε σε ένα μέτριο ταψί.
  8. Ψήνουμε για περίπου 1 ώρα.
  9. Ξετυλίγουμε και ψήνουμε για 10 λεπτά στο γκριλ, ώστε να ροδίσει το ρολό.
  10. Σερβίρουμε σε φέτες, συνοδεία πουρέ πατάτας με ελαιόλαδο και ρίγανη.

Τι πίνουμε Ενα κόκκινο κρασί με ελαφρύ σώμα, όπως Λημνιώνα, φρέσκο Αγιωργίτικο, ένα ροζέ κρητικό.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών