Υλικά
Μερίδες: 6
Για το ρολό
Για την πιο «καθημερινή» γέμιση
Για τη «μερακλίδικη» γέμιση
Διαδικασία
Γέμιση
- Για να φτιάξουμε ρολό κιμά γεμιστό, σε δύο εκδοχές, αρχικά ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γέμισης της αρεσκείας μας.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160° C.
Ρολό
- Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ, αλατοπιπερώνουμε και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε ένα ενιαίο μείγμα.
- Βάζουμε σε μια λεία επιφάνεια ένα μεγάλο κομμάτι λαδόκολλας και απλώνουμε το μείγμα του κιμά σε ορθογώνιο κομμάτι πάχους περίπου 2 εκ.
- Στη μέση και κατά μήκος βάζουμε τη γέμιση της αρεσκείας μας.
- Γυρίζουμε τη λαδόκολλα για να τυλίξουμε τον κιμά σε ρολό, προσέχοντας να σκεπαστεί καλά η γέμιση.
- Στρίβουμε τις άκρες της λαδόκολλας σαν καραμέλα και το βάζουμε σε ένα μέτριο ταψί.
- Ψήνουμε για περίπου 1 ώρα.
- Ξετυλίγουμε και ψήνουμε για 10 λεπτά στο γκριλ, ώστε να ροδίσει το ρολό.
- Σερβίρουμε, το ρολό κιμά γεμιστό, σε φέτες, συνοδεία πουρέ πατάτας με ελαιόλαδο και ρίγανη.
Ένα κόκκινο κρασί με ελαφρύ σώμα, όπως Λημνιώνα, φρέσκο Αγιωργίτικο, ένα ροζέ κρητικό.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 102.