5'
προετοιμασία
10' μαγείρεμα
Σύνολο: 15'
Υλικά
Μερίδες: 4Για το σερβίρισμα
Διαδικασία
- Για τα ρυζομακάρονα με τόνο, τζίντζερ και γουασάμπι ξεκινάμε και βράζουμε τα ρυζομακάρονα για όση ώρα λένε οι οδηγίες της συσκευασίας.
- Τα σουρώνουμε και τα ξεπλένουμε ελαφρώς με τρεχούμενο νερό.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το σησαμέλαιο, το χυμό από 1 λάιμ, την πάστα γουασάμπι ή τη χορσράντις ή το ταμπάσκο, το τζίντζερ και τη σόγια σος.
- Ενώνουμε το μείγμα με τα ρυζομακάρονα.
- «Σπάμε» σε μικρότερα κομμάτια τον τόνο και τα προσθέτουμε στα νουντλς μαζί με το σχοινόπρασο ή εναλλακτικά τον άνηθο.
- Πασπαλίζουμε με το σουσάμι και σερβίρουμε αμέσως με έξτρα σόγια σος, αν θέλουμε.