Δώστε λίγη προσοχή στο βράσιμο των noodles και σε 15΄θα έχετε ένα ιδιαίτερο φαγητό στο τραπέζι σας.

5' προετοιμασία
10' μαγείρεμα
Σύνολο: 15 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Για το σερβίρισμα:

Διαδικασία

  1. Βράζουμε τα ρυζομακάρονα για όση ώρα λένε οι οδηγίες της συσκευασίας.
  2. Τα σουρώνουμε και τα ξεπλένουμε ελαφρώς με τρεχούμενο νερό.
  3. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το σησαμέλαιο, το χυμό από 1 λάιμ, την πάστα γουασάμπι ή τη χορσράντις ή το ταμπάσκο, το τζίντζερ και τη σόγια σος.
  4. Ενώνουμε το μείγμα με τα ρυζομακάρονα.
  5. «Σπάμε» σε μικρότερα κομμάτια τον τόνο και τα προσθέτουμε στα νουντλς μαζί με το σχοινόπρασο ή εναλλακτικά τον άνηθο.
  6. Πασπαλίζουμε με το σουσάμι και σερβίρουμε αμέσως με έξτρα σόγια σος, αν θέλουμε.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών