ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚαγιανάς κλασικός από την Πελοπόννησο με διάφορα μποστανικάΚαγιανάς από την Πελοπόννησο με διάφορα μποστανικά
20' προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 40'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε ανατολίτικα αυγά με ντομάτα, αρχικά ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι το λάδι σε δυνατή φωτιά.
  2. Σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο και τις καυτερές πιπεριές για 2-3 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
  3. Προσθέτουμε το κύμινο, την πάπρικα, τις ντομάτες και αλατοπίπερο.
  4. Βράζουμε για 10 λεπτά, μέχρι η σάλτσα να δέσει ελαφρώς.
  5. Σπάμε τα αυγά (μάτια) και τα ρίχνουμε στη σάλτσα.
  6. Πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι.
  7. Σβήνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε (στο ήδη ζεστό μάτι) για περίπου 3-4 λεπτά ή μέχρι να γίνουν τα αυγά μελάτα ή όπως μας αρέσουν.
  8. Σκορπίζουμε τη φέτα και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  9. Συνοδεύουμε, τα ανατολίτικα αυγά με ντομάτα, με αραβικές πίτες ζεσταμένες στο γκριλ για 1-2 λεπτά.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 209.

Άρθρα και Συνταγές με Αυγά

Άρθρα και Συνταγές με Ντομάτα

Άρθρα και Συνταγές με Φέτα

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών