ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚρέμα σοκολάτας με γιαούρτι, κεράσια και μαστιχέλαιοΚρέμα σοκολάτας με γιαούρτι, κεράσια και μαστιχέλαιο
20' προετοιμασία
4 ώρες αναμονή
Σύνολο: 4 ώρες και 20'

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Για το σοκολατένιο γιαούρτι με κεράσια ξεκινάμε και λιώνουμε τη σοκολάτα μαζί με το γάλα και τη ζάχαρη σε μπεν μαρί (δηλαδή τα βάζουμε σε ένα ανοξείδωτο μπολ που στερεώνουμε σε μια κατσαρόλα με λίγο νερό που βράζει).
  2. Ανακατεύουμε με μια σπάτουλα για περίπου 3 - 4 λεπτά, μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να σχηματιστεί ένα λείο μείγμα, και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  3. Αφήνουμε να κρυώσει.
  4. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι με το κακάο.
  5. Προσθέτουμε το λικέρ και το μείγμα λιωμένης σοκολάτας και ανακατεύουμε απαλά μέχρι να αναμειχθούν.
  6. Ρίχνουμε τα κεράσια και ανακατεύουμε να σκορπιστούν ομοιόμορφα.
  7. Γεμίζουμε ατομικά μπολ ή ποτήρια με το σοκολατένιο γιαούρτι, καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες, μέχρι να σφίξει το μείγμα.
  8. Αφαιρούμε τη μεμβράνη, στολίζουμε με φρέσκα κεράσια και σερβίρουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 122.

Άρθρα και Συνταγές με Γιαούρτι

Άρθρα και Συνταγές με Κεράσι

Άρθρα και Συνταγές με Σοκολάτα

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών