ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΣολομός λεμονάτος με πατάτες και κάππαρηΣολομός λεμονάτος με πατάτες και κάππαρη
10' προετοιμασία
30' μαγείρεμα
1 ώρα αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 40'

Υλικά

Μερίδες: 4

Για τη μαρινάδα

Διαδικασία

Μαρινάδα

  1. Για να φτιάξουμε το σολομό με πορτοκαλολέμονα, ξεκινάμε ανακατεύοντας σε ένα μπολ τους χυμούς, το ξύσμα, το τζίντζερ, τη σάλτσα σόγιας και πιπέρι.
  2. Προσθέτουμε τον σολομό, ανακατεύουμε και σκεπάζουμε το σκεύος με μεμβράνη. Μαρινάρουμε για 1 ώρα στο ψυγείο.
  3. Βγάζουμε το ψάρι από τη μαρινάδα (την οποία κρατάμε) και σκουπίζουμε καλά.
  4. Ζεσταίνουμε ένα σκέτο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά και τηγανίζουμε τις φέτες ανά δύο, για 4-6 λεπτά από κάθε πλευρά. Στο τέλος, βάζουμε όλες τις φέτες στο τηγάνι, ρίχνουμε τη μαρινάδα και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να δέσει λίγο. Σερβίρουμε με ρύζι.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 142.

Άρθρα και Συνταγές με Λεμόνι

Άρθρα και Συνταγές με Πορτοκάλι

Άρθρα και Συνταγές με Σολομός

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών