
10'
προετοιμασία
30' μαγείρεμα
1 ώρα
αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 40'
Υλικά
Μερίδες: 4Για τη μαρινάδα
Διαδικασία
Μαρινάδα
- Για να φτιάξουμε το σολομό με πορτοκαλολέμονα, ξεκινάμε ανακατεύοντας σε ένα μπολ τους χυμούς, το ξύσμα, το τζίντζερ, τη σάλτσα σόγιας και πιπέρι.
- Προσθέτουμε τον σολομό, ανακατεύουμε και σκεπάζουμε το σκεύος με μεμβράνη. Μαρινάρουμε για 1 ώρα στο ψυγείο.
- Βγάζουμε το ψάρι από τη μαρινάδα (την οποία κρατάμε) και σκουπίζουμε καλά.
- Ζεσταίνουμε ένα σκέτο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά και τηγανίζουμε τις φέτες ανά δύο, για 4-6 λεπτά από κάθε πλευρά. Στο τέλος, βάζουμε όλες τις φέτες στο τηγάνι, ρίχνουμε τη μαρινάδα και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να δέσει λίγο. Σερβίρουμε με ρύζι.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 142.