10'
προετοιμασία
Σύνολο: 10'
Υλικά
Μερίδες: 2Διαδικασία
- Για τον σολομό ξεκινάμε και προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 C. Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα του σολομού και τα βάζουμε με το δέρμα προς τα πάνω σε ένα ελαφρώς βουτυρωμένο ταψάκι.
- Ψήνουμε για 10-12 λεπτά ή μέχρι να γίνει ο σολομός καταπώς μας αρέσει. Ορισμένοι θέλουν να «κρατάει» λίγο στο κέντρο, άλλοι να είναι καλοψημένος.
- Εν τω μεταξύ, βάζουμε το βούτυρο σε ένα τηγάνι και το βάζουμε το σε μέτρια φωτιά. Μόλις αρχίζει να αφρίζει ρίχνουμε τα σέσκουλα και τα μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να πάρουν ένα χακί χρώμα.
- Βάζουμε στο μπλέντερ τον κρόκο και το χυμό του λεμονιού και χτυπάμε καλά. Ρίχνουμε μέσα στο μπλέντερ τα σέσκουλα όσο είναι ακόμη καυτά -για να παστεριώσουμε το αυγό- και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να γίνει μια λεία σάλτσα.
- Προσθέτουμε αλατοπίπερο και τον άνηθο και συνεχίζουμε λίγο το χτύπημα.
- Μόλις γίνει ο σολομός, αφαιρούμε με μια τσιμπίδα την πέτσα του και τον σερβίρουμε με τη σάλτσα.
- Συνοδεύουμε με ένα απλό πιλάφι ή με πατάτες σε μικρά κομμάτια, μαγειρεμένα στον ατμό.