ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΣουφλέ ζυμαρικών ελληνικό, του φούρνουΣουφλέ ζυμαρικών ελληνικό, του φούρνου
30' προετοιμασία
35' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 5'

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε τα ζυμαρικά φούρνου με μπρόκολο και μανιτάρια βράζουμε τα ζυμαρικά 2 λεπτά λιγότερο από τον χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία τους και τα στραγγίζουμε.
  2. Τα βάζουμε σε ένα μέτριο πυρίμαχο ταψί.
  3. Στην ίδια κατσαρόλα, άδεια πλέον, ζεσταίνουμε 20 ml από το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα μανιτάρια με το κρεμμύδι, το μπρόκολο, το δεντρολίβανο και αλατοπίπερο για περίπου 3-4 λεπτά, ανακατεύοντας, μέχρι να μαλακώσουν και να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά τους.
  4. Tα ανακατεύουμε με τα ζυμαρικά στο ταψί.
  5. Μετριάζουμε τη φωτιά και ρίχνουμε στην ίδια κατσαρόλα το υπόλοιπο λάδι και το αλεύρι και ανακατεύουμε έντονα με το σύρμα μέχρι να αναμειχθούν και να σχηματιστεί μια κρέμα.
  6. Αφήνουμε να ψηθεί το αλεύρι λίγο, να γίνει μπεζ.
  7. Ρίχνουμε αργά αργά το γάλα, συνεχίζοντας το ανακάτεμα για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να σχηματιστεί μια λεία και ρευστή μπεσαμέλ.
  8. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
  9. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C στον αέρα.
  10. Απλώνουμε την μπεσαμέλ (θα βγει μια λεπτή στρώση, επομένως την απλώνουμε προσεκτικά, σιγά σιγά, με το κουτάλι).
  11. Πασπαλίζουμε με το τυρί και ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια του φαγητού.
  12. Συνοδεύουμε με πράσινη σαλάτα με ραπανάκια και πράσινες ελιές.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 140.

Άρθρα και Συνταγές με Ζυμαρικά

Άρθρα και Συνταγές με Μανιτάρια

Άρθρα και Συνταγές με Μπρόκολο

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών