ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΖυμαρικά με ρικότα και σέσκουλαΖυμαρικά με ρικότα και σέσκουλα
15' προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 30'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε ζυμαρικά με μπέικον και μπλε τυρί, αρχικά βράζουμε, σε μια βαθιά κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα αδειάζουμε σε ένα σουρωτήρι, ρίχνουμε κρύο νερό και τα στραγγίζουμε.
  2. Παράλληλα, σε μια άλλη μικρή κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, ζεματίζουμε το κουνουπίδι ή το μπρόκολο για περίπου 1/2 με 1 λεπτό, ίσα-ίσα να μαλακώσει λίγο. Στη συνέχεια, το στραγγίζουμε σε ένα σουρωτήρι.
  3. Σε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε το μπέικον σε μέτρια φωτιά και χωρίς άλλη λιπαρή ουσία, για περίπου 2 - 3 λεπτά ή μέχρι να γίνει τραγανό.
  4. Σε ένα βαθύ μπολ σερβιρίσματος ή σε μια βαθιά σαλατιέρα βάζουμε το γάλα με το ξίδι και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με ένα πιρούνι, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Προσθέτουμε το μπλε τυρί και το ελαιόλαδο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα, έως ότου αναμειχθούν. Ρίχνουμε στη σαλατιέρα και τα ζυμαρικά, το μπρόκολο και το μπέικον, σκορπίζουμε τα μυρώνια και τα ντοματίνια.
  5. Πασπαλίζουμε με πιπέρι, ανακατεύουμε απαλά και σερβίρουμε τα ζυμαρικά με μπέικον και μπλε τυρί.

Ένα ροζέ είναι το κρασί που απαιτεί αυτό το πιάτο. Προτιμάμε αυτά από Ξινόμαυρο, αλλά δεν λέμε όχι και στα διεθνή Grenache Rouge.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 79.

Άρθρα και Συνταγές με Κουνουπίδι

Άρθρα και Συνταγές με Μπέικον

Άρθρα και Συνταγές με Μπρόκολο

Άρθρα και Συνταγές με Ντομάτα

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών