Πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε.

15' προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 30 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Σε μια βαθιά κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα αδειάζουμε σε ένα σουρωτήρι, ρίχνουμε κρύο νερό και τα στραγγίζουμε.
  2. Παράλληλα, σε μια άλλη μικρή κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, ζεματίζουμε το κουνουπίδι ή το μπρόκολο για περίπου 1/2 με 1 λεπτό, ίσα-ίσα να μαλακώσει λίγο, και το στραγγίζουμε σε ένα σουρωτήρι.
  3. Σε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε το μπέικον σε μέτρια φωτιά και χωρίς άλλη λιπαρή ουσία, για περίπου 2 - 3 λεπτά ή μέχρι να γίνει τραγανό.
  4. Σε ένα βαθύ μπολ σερβιρίσματος ή σε μια βαθιά σαλατιέρα βάζουμε το γάλα με το ξίδι και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με ένα πιρούνι, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Προσθέτουμε το μπλε τυρί και το ελαιόλαδο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα, έως ότου αναμειχθούν. Ρίχνουμε στη σαλατιέρα και τα ζυμαρικά, το μπρόκολο και το μπέικον, σκορπίζουμε τα μυρώνια και τα ντοματίνια, πασπαλίζουμε με πιπέρι, ανακατεύουμε απαλά και σερβίρουμε.
  5. Συνοδεύουμε με: Ένα ροζέ είναι το κρασί που απαιτεί αυτό το πιάτο. Προτιμάμε αυτά από Ξινόμαυρο, αλλά δεν λέμε όχι και στα διεθνή Grenache Rouge.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών