ΒΡΑΒΕΙΑ 2011

Κρεοτεχνείο Γεωργιάδης

Η τέχνη του κρεοπώλη

20.06.2011| Updated: 25.06.2021
Κρεοτεχνείο Γεωργιάδης

Κρεοπωλεία υπάρχουν πολλά. «Κρεοτεχνείο», όµως, ένα. Ο Λευτέρης Γεωργιάδης έκανε µια µεγάλη επένδυση, αλλά το αποτέλεσµα τον δικαίωσε.

Πληροφορική έχει σπουδάσει ο Λευτέρης, αλλά µοιραζόταν πάντα την αγάπη του πατέρα του Ανδρέα για το κρέας και τα αλλαντικά. Το 1989 ανοίγουν µαζί το πρώτο τους κρεοπωλείο. Αλλαγή κατεύθυνσης για τον Λευτέρη, που σπουδάζει στη ∆ηµόσια Σχολή Κρεοπωλών του υπουργείου και διευρύνει τις γνώσεις του ταξιδεύοντας και µελετώντας, ενώ εξειδικεύεται στην κοπή του κρέατος. Την άνοιξη του 2010 ανοίγει το πιο σύγχρονο εργαστήριο-κρεοπωλείο των Αθηνών. Φυσούνες που παραλαµβάνουν τα σφάγια, ισοθερµικές πόρτες για να µη χάνεται ούτε λεπτό ο βαθµός ψύξης. Τοίχοι επενδεδυµένοι µε πάνελ µε αντιµικροβιακές επιστρώσεις, φρεάτια και σιφόνια φερµένα από τη Γερµανία, ώστε να αποµονώνονται οι χώροι επεξεργασίας του κρέατος και να µην υπάρχει κίνδυνος µόλυνσης. Η τελευταία λέξη της τεχνολογίας για την ασφάλεια του καταναλωτή.

Στο εργαστήριο επεξεργάζονται κρέας προερχόµενο από τις καλύτερες ελληνικές φάρµες και παρασκευάζουν ένα σωρό κρεοσκευάσµατα: ρολά, µαριναρισµένα, πανέ, λουκάνικα κ.ά. Και µία ακόµη πρωτοτυπία. Στο «Κρεοτεχνείο» θα βρείτε µια σειρά ποιοτικών προϊόντων απ’ όλη την Ελλάδα και εξαιρετικό πάγκο τυριών, αντάξιο ενός ντελικατέσεν. Πριν φύγετε, περάστε από την πίσω αυλή. ∆εν θα χάσετε, διότι εκεί βρίσκεται η ταβέρνα του πατρός Γεωργιάδη, που ψήνει ο ίδιος, µε τέχνη, το κρέας του «Κρεοτεχνείου».

Ο Λευτέρης Γεωργιάδης, κατά τη βράβευσή του, αφού «ευχαρίστησε» αυτούς που με τον τρόπο τους πολέμησαν την προσπάθειά του (διάβαζε «κρατικοί φορείς») έδωσε τη δική του συνταγή για το… καλύτερο μπιφτέκι: «Η γνώση, το πείσμα και η αγάπη».

Το βραβείο παρέδωσε στον κ. Γεωργιάδη ο κ. Γιώργος Μπόσκου, καθηγητής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου στο τμήμα Διαιτολογίας και Ασφάλειας Τροφίμων.

Κρεοτεχνείο Γεωργιάδης, Λεωφ. Μαραθώνος 82, Πικέρµι, τηλ.: 210-60.39.870.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών