ΒΡΑΒΕΙΑ 2019

Ταχίνι με ελληνικό DNA

Στο ακριτικό χωριό Βρυσικά, κοντά στο Διδυμότειχο, ο γεωπόνος Θανάσης Πολυζωΐδης συνεχίζει μια τοπική παράδοση αιώνων.

07.11.2019| Updated: 25.06.2021
Φωτογραφία: Άγγελος Γιωτόπουλος
Ταχίνι με ελληνικό DNA

Στο ακριτικό χωριό Βρυσικά, κοντά στο Διδυμότειχο, ο γεωπόνος Θανάσης Πολυζωΐδης συνεχίζει μια τοπική παράδοση αιώνων.

Καλλιεργεί βιολογικά στα ιδιόκτητα κτήματά του το ντόπιο σουσάμι ποικιλίας Έβρου, ένα σουσάμι φυσικώς σκούρο, με ιδιαίτερη νοστιμιά. Ο πολύτιμος σπόρος πέρασε από γενιά σε γενιά και ο Θανάσης αποφάσισε προσφάτως να τυποποιήσει το εξ αυτού παραγόμενο ταχίνι. Από τη συγκομιδή και τη διαλογή μέχρι τον καθαρισμό και την ξήρανση, όλες οι διαδικασίες γίνονται με το χέρι.

Η επεξεργασία γίνεται με ειδικά μηχανήματα, σε χαμηλή θερμοκρασία, για να μην ταλαιπωρείται το προϊόν και να διατηρεί ακέραια τα ωφέλιμα συστατικά του. Το ωμό άθερμο ταχίνι έχει σπάνια γεύση, σαγηνευτική και επίμονη. Μια ωραία επιχειρηματική κίνηση που συμβάλλει στη διατήρηση της βιοποικιλότητας της περιοχής, μια χειρονομία πολιτισμού, το ελληνικό super food στα καλύτερά του!

Βραβεία 2020

Βραβεία 2018

Βραβεία 2017

Βραβεία 2016

Εξερευνήστε τα βραβεία

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών