10'
προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 40'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε ψαρονέφρι στο τηγάνι με πράσο, αρχικά αλατοπιπερώνουμε τα ψαρονέφρια.
- Σ’ ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα ψαρονέφρια σε δυνατή φωτιά για 3 - 4 λεπτά από κάθε πλευρά. Αν δεν χωρούν όλα μαζί στο τηγάνι, τα φτιάχνουμε σε δύο δόσεις.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το πράσο.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα των υλικών για περίπου άλλα 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα κρεμμύδια με τα πράσα.
- Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τον μαϊντανό και το θυμάρι (ή τη ρίγανη).
- Μαγειρεύουμε μέχρι να γίνει το ψαρονέφρι και να μείνει χωρίς πολλά υγρά.
- Δοκιμάζουμε και αν δεν έχει γίνει (αν είναι κόκκινο στο εσωτερικό του), προσθέτουμε ελάχιστο νερό και μαγειρεύουμε μέχρι να ετοιμαστεί.
- Νοστιμίζουμε με αλάτι και πιπέρι.
- Σερβίρουμε, το ψαρονέφρι στο τηγάνι με πράσο, και συνοδεύουμε με ζυμαρικά ή βραστά λαχανικά.
Το ψαρονέφρι θα αναδειχτεί με ένα ελληνικό Chardonnay που έχει ωριμάσει σε δρύινο βαρέλι.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 34.