ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΨαρονέφρι με κόκκινο γλυκό κρασίΨαρονέφρι με κόκκινο γλυκό κρασί (βίντεο)
10' προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 40'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε ψαρονέφρι στο τηγάνι με πράσο, αρχικά αλατοπιπερώνουμε τα ψαρονέφρια.
  2. Σ’ ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα ψαρονέφρια σε δυνατή φωτιά για 3 - 4 λεπτά από κάθε πλευρά. Αν δεν χωρούν όλα μαζί στο τηγάνι, τα φτιάχνουμε σε δύο δόσεις.
  3. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το πράσο.
  4. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα των υλικών για περίπου άλλα 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα κρεμμύδια με τα πράσα.
  5. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τον μαϊντανό και το θυμάρι (ή τη ρίγανη).
  6. Μαγειρεύουμε μέχρι να γίνει το ψαρονέφρι και να μείνει χωρίς πολλά υγρά.
  7. Δοκιμάζουμε και αν δεν έχει γίνει (αν είναι κόκκινο στο εσωτερικό του), προσθέτουμε ελάχιστο νερό και μαγειρεύουμε μέχρι να ετοιμαστεί.
  8. Νοστιμίζουμε με αλάτι και πιπέρι.
  9. Σερβίρουμε, το ψαρονέφρι στο τηγάνι με πράσο, και συνοδεύουμε με ζυμαρικά ή βραστά λαχανικά.

Το ψαρονέφρι θα αναδειχτεί με ένα ελληνικό Chardonnay που έχει ωριμάσει σε δρύινο βαρέλι.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 34.

Άρθρα και Συνταγές με Κρεμμύδι

Άρθρα και Συνταγές με Πράσα

Άρθρα και Συνταγές με Χοιρινό

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών