ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚέικ καρύδαςΚέικ καρύδας
10' προετοιμασία
1 ώρα ψήσιμο
Σύνολο: 1 ώρα και 10'

Υλικά

Μερίδες: 12

Διαδικασία

  1. Για το κέικ, σ’ ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε με μια σπάτουλα το ταχίνι με το νερό, το κονιάκ και τη ζάχαρη άχνη πολύ καλά.
  2. Ρίχνουμε το αλεύρι, τη φουντουκόσκονη και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε έως ότου γίνουν ένας χυλός.
  3. Προσθέτουμε την κανέλα και τα κομμάτια κουβερτούρας και ανακατεύουμε.
  4. Για το ψήσιμο του κέικ, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C.
  5. Λαδώνουμε μια φόρμα του κέικ ή ένα στρογγυλό ταψί διαμέτρου 24 εκ.
  6. Πασπαλίζουμε τον πυθμένα και τα τοιχώματα του σκεύους με την κρυσταλλική ζάχαρη και γεμίζουμε με το μείγμα του κέικ.
  7. Ψήνουμε το κέικ στους 180° C για 30 λεπτά, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 170° C και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 30 λεπτά.
  8. Βυθίζουμε ένα μαχαίρι στο κέικ και αν δεν βγει καθαρό, συνεχίζουμε το ψήσιμο για λίγο ακόμα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 35.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Ζάχαρη

Άρθρα και Συνταγές με Ταχίνι

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών