15'
προετοιμασία
25' μαγείρεμα
Σύνολο: 40'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια σε μέτρια φωτιά για περίπου 15 λεπτά.
- Προσθέτουμε το σκόρδο, το τσιγαρίζουμε για 30 δευτερόλεπτα και έπειτα ρίχνουμε την ψιλοκομμένη ντομάτα και ανακατεύουμε.
- Μετά από λίγα λεπτά πολτοποιούμε το μείγμα με το μπλέντερ χειρός ή το περνάμε από το μούλτι και το ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα.
- Προσθέτουμε τον πελτέ και τα μπαχαρικά και αλατοπιπερώνουμε.
- Όσο ετοιμάζουμε τη σάλτσα, σε ένα μεγάλο τηγάνι σοτάρουμε παράλληλα τα κομμάτια του κοτόπουλου στο υπόλοιπο ελαιόλαδο, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, μέχρι να πάρει χρώμα.
- Μεταφέρουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου μέσα στη κατσαρόλα με τη σάλτσα και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν για περίπου 10 λεπτά.
- 5-10 λεπτά πριν το σερβίρισμα προσθέτουμε στην κατσαρόλα τα βρασμένα αυγά.
- Μπορούμε να σερβίρουμε πάνω σε αραβικές πίτες ή πάνω σε τηγανίτες gorraasa, όπως κάνουν στο Σουδάν. Μπορούμε επίσης να συνοδεύσουμε με την παραδοσιακή μελιτζανοσαλάτα τους, Al Aswad.
Μυστικά
Berbere: μείγμα μπαχαρικών που χρησιμοποιείται πολύ στο Σουδάν και στην Αιθιοπία. Συνήθως περιλαμβάνει τσίλι, κόλιανδρο, κανέλα, γαρίφαλο κ.ά. Πωλείται σε εξειδικευμένα καταστήματα μπαχαρικών και σε καταστήματα με αφρικανικά προϊόντα.