10' προετοιμασία
20' τηγάνισμα
Σύνολο: 30'

Υλικά

Τεμάχια: 10

Διαδικασία

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το αλεύρι και το αλάτι και προσθέτουμε σταδιακά το νερό χτυπώντας με το μίξερ χειρός. Το μείγμα πρέπει να θυμίζει χυλό, σαν το μείγμα για πάνκεϊκ. Το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 10 λεπτά.
  2. Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά προσθέτοντας ένα μικρό κομμάτι βούτυρο και μόλις λιώσει ρίχνουμε 2-3 κουταλιές από το μείγμα στο κέντρο για να σχηματίσουμε μία τηγανίτα. Θα τις ψήσουμε μία μία.
  3. Μόλις η μία πλευρά ροδίσει και σταθεροποιηθεί αναποδογυρίζουμε την τηγανίτα και αφήνουμε να πάρει χρώμα και από την άλλη πλευρά.

Μυστικά

Για να κρατήσουμε τις τηγανίτες ζεστές, τις βάζουμε τη μία πάνω από την άλλη, μέσα σε αλουμινόχαρτο, σε φούρνο που έχουμε ανάψει σε χαμηλή θερμοκρασία.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Άρθρα και Συνταγές για Πρωινό

Άρθρα και Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών