ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΣαλάτα με ντοματίνια και κρίταμοΣαλάτα με ντοματίνια και κρίταμο
20' προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 50'

Υλικά

Μερίδες: 8

Για τις πίτες

Για τα τραγανά κρεμμύδια

Για τη σαλάτα

Διαδικασία

Πίτες

  1. Με κοφτερό μαχαίρι ή με το ροδάκι της πίτσας κόβουμε τις αραβικές πίτες ακτινωτά σε τρίγωνα κομμάτια, αλείφουμε με λάδι και πασπαλίζουμε με την καπνιστή πάπρικα και το πιπέρι καγιέν (αν θέλουμε).
  2. Τις ψήνουμε σε φούρνο προθερμασμένο στους 150°C για 10-15 λεπτά, ώστε να γίνουν τραγανές, και τις αφήνουμε να κρυώσουν.

Κρεμμύδια

  1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα κομμένα κρεμμύδια, αλάτι, πιπέρι και το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε καλά.
  2. Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε ελαιόλαδο ώστε η στάθμη του να φτάσει 3 εκ. από τον πυθμένα και το ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά.
  3. Τινάζουμε τα κρεμμύδια να φύγει το περίσσιο κορν φλάουρ και τα τηγανίζουμε σε δύο δόσεις, για περίπου 3-4 λεπτά, μέχρι να γίνουν τραγανά και να ροδίσουν απαλά. Τα στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας.

Σαλάτα

  1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι με το μισό ελαιόλαδο, το ξίδι, αλάτι και πιπέρι.
  2. Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε τα ντοματίνια, το μαυροκούκι, τον δυόσμο, το υπόλοιπο λάδι, αλάτι και πιπέρι.
  3. Σε φαρδιά σαλατιέρα ανακατεύουμε τη ρόκα με το μείγμα από ντοματίνια.
  4. Σε ένα μπολάκι βάζουμε το μείγμα γιαουρτιού και, ξεχωριστά, τα τηγανισμένα κρεμμύδια, για να ρίξει και από τα δύο ο καθένας όσο θέλει στη μερίδα του και να μη μουλιάσουν τα κρεμμύδια από τα υγρά της σαλάτας.
  5. Συνοδεύουμε με τις τραγανές πίτες.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 168.

Άρθρα και Συνταγές με Γιαούρτι

Άρθρα και Συνταγές με Κρεμμύδι

Άρθρα και Συνταγές με Λαχανικά

Άρθρα και Συνταγές για Σαλάτα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών