ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΤάρτα φράουλα με κρέμα βανίλιαςΤάρτα φράουλα με κρέμα βανίλιας
35' προετοιμασία
30' ψήσιμο
1 ώρα αναμονή
Σύνολο: 2 ώρες και 5'

Υλικά

Μερίδες: 9

Για τη βάση

Για την κρέμα

Για την συναρμολόγηση

Διαδικασία

Βάση

  1. Για την σαρλότα με φράουλες, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170-180°C.
  2. Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε με το φτερό τα αυγά με τη ζάχαρη και το εκχύλισμα βανίλιας για περίπου 10 λεπτά, σε μέτρια προς υψηλή ταχύτητα, μέχρι να φτιάξουμε ένα αφράτο και ανοιχτόχρωμο μείγμα.
  3. Χαμηλώνουμε ελαφρώς την ταχύτητα, ρίχνουμε το αλεύρι και ο κορν φλάουρ και χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθούν.
  4. Bουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα μικρό πυρέξ ή ένα κεραμικό πυρίμαχο ταψάκι, με διαστάσεις περίπου 22 x 22 εκ., και αδειάζουμε εκεί το μείγμα, καλύπτοντας ομοιόμορφα τον πυθμένα του σκεύους.
  5. Φουρνίζουμε και ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά.
  6. Ξεφουρνίζουμε και αφήνουμε τη βάση να κρυώσει τελείως.

Κρέμα

  1. Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα σε μέτρια φωτιά, χωρίς να το αφήσουμε να κάψει.
  2. Παράλληλα, σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά με το σύρμα τα αυγά, το εκχύλισμα βανίλιας, τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ.
  3. Μόλις ζεσταθεί καλά το γάλα, αποσύρουμε από τη φωτιά, αδειάζουμε το 1/3 στο μπολ με το μείγμα αυγών, χτυπάμε καλά με το σύρμα και αδειάζουμε το μείγμα στην κατσαρόλα με το υπόλοιπο γάλα.
  4. Βάζουμε ξανά την κατσαρόλα στη φωτιά και βράζουμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα, μέχρι το μείγμα να πήξει σε κρέμα.
  5. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αδειάζουμε την κρέμα στον (καλά καθαρισμένο και σκουπισμένο) κάδο του μίξερ. Την καλύπτουμε με μεμβράνη που να εφάπτεται στην επιφάνειά της και την αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά.
  6. Αφαιρούμε τη μεμβράνη, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα, για περίπου 2 λεπτά, μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.

Συναρμολόγηση

  1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το σιρόπι από γλυκό κουταλιού και το ποτό.
  2. Περιχύνουμε την κρύα ψημένη βάση με το μείγμα σιροπιού και από πάνω απλώνουμε την κρύα κρέμα. Διακοσμούμε με τις φράουλες και τα αμύγδαλα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 48.

Άρθρα και Συνταγές με Αυγά

Άρθρα και Συνταγές με Γάλα

Άρθρα και Συνταγές με Φράουλα

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών