10'
προετοιμασία
3' μαγείρεμα
Σύνολο: 13'
Υλικά
Μερίδες: 1Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε τα κλασικά scrambled eggs με ξινόκρεμα ξεκινάμε χτυπώντας καλά τα αυγά σε μπολ με το σύρμα, μέχρι να αφρατέψουν. Αλατοπιπερώνουμε.
- Σε ένα μέτριο τηγάνι ζεσταίνουμε το βούτυρο σε δυνατή φωτιά μέχρι να λιώσει. Ρίχνουμε το μείγμα αυγών και χαμηλώνουμε αρκετά τη φωτιά.
- Ανακατεύουμε συνεχώς με τη σπάτουλα για 2 λεπτά, ώστε να μην προλάβουν να σφίξουν αλλά να σχηματίσουν μια ζουμερή κρέμα.
- Ρίχνουμε την ξινόκρεμα, ανακατεύουμε καλά να αναμειχθεί και αποσύρουμε από τη φωτιά. Βάζουμε τα αυγά σκραμπλ σε ζεστό πιάτο, πασπαλίζουμε με λίγο σχοινόπρασο και αλατοπίπερο και σερβίρουμε.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 196.